14.3.09

Tak nak cuti hujung minggu ini berakhir....


Tak nk ianya berakhir....hati berdebar meniti saat demi saat yang melangkah lalu....
Aku masih mahu tido jam5 pagi tengok movie dan bangun jam12 tengahari ngeliat-ngeliat dan sambung tido sampai puas hati.....
:cinonet_17:
Aku masih taknak ketinggalan update baca blog teman-teman blogger di tenet..walaupun aku tak pernah hiraukan isu semasa yang bermain sekitar negara....
:cinonet_44:
Aku masih ingin berYM dengan teman-teman yang buat aku happy dan sentiasa didampingi....
:cinonet_28:
Aku masih pingin bernyanyi dibilik sambil memaksa teman disekeliling dengar nyanyian aku yang tak sedap ni....
:cinonet_47:
Aku masih mahu memeluk gitar kesayangan sambil bersedih sebab tak pandai main macam orang lain...
:cinonet_15:
Masih mahu bermalasan di katil teman...
Mahu membaca komik dan majalah hiburan ....
Mahu hidup senang-lenang tak fikirkan beban....
Mahu...mahu..mahu.......lallalaaaa.....
:cinonet_31:
- Jum Petik Gitar -
:cinonet_18:

12 comments:

mr. hafis said...

gap antara jumaat dan isnin seperti minum seteguk air.

yOuJiE.. said...

Hurm....perlu jiwa halus untuk menjarakkan saat yang terkikis waktu demi waktu...

Baru terasa segarnya tegukkan air walau setitis.....

mr. hafis said...

setitis air bukan untuk kesegaran.
ianya untuk hidupkan anak tekak yang kian kemarau.

jiwa lelaki yang clumsy tidak dapat merasai setitik air itu.
sebab itu air tin berkarbonat 325ml dihabiskan dengan masa kurang 10saat.

:)

yOuJiE.. said...

Bukan setakat itu...
Jauh lagi maksud setitik air dan hubunganya dengan kehidupan yang meratah tiap nafas terhela....

Memang,,
Tapi..clumsy tu akan belajar menghargai bila hidup di tanag kontang....

mr. hafis said...

kehidupan tidak meratah.
kehidupan memberi kita masa. :)

oh ya, tadi hujan lebat.

p/s:i like yr idioms, but yet i like to twisting it. :)

yOuJiE.. said...

Masa menjerut kita berusaha melengkapi sebuah kehidupan.....

Andaikan saja kelewatan....?

Terus kontang? Sempat ber'clumsy'?

p/s : Ohw...my hujan side of me...

mr. hafis said...

menjerut seperti memaksa.
hilang satu keikhlasan.
perlu adrenalin untuk sesuatu yang mahu dikejar.

ber-clumsy untuk mencari 325ml yang baharu. seperti mana manusia tidak membelanjakan syiling 1 sen sekarang seperti itu satu titik tiada penghargaan.

yOuJiE.. said...

Patah sayap ker selepas ketandusan adrenalin?

Mnusia menggunakan 1sen tanpa sedar...kerana kabur nilai halus dalam diri...

Mnusia tak menggunakan syiling 1 sen kerana tiada 'percaya'..

mr. hafis said...

anda rela leher diikat tali, dibawa ke sana ke mari?

oh, 1 sen.
u r great. :)

terima kasih temankan saya seketika.

yOuJiE.. said...

Hahaa....kepala aku dah membungkam memaki hamun diri!

Ape aku cakap tadi..tadi..tadi..hah?

1 sen?

kueh bakar said...

kiyut laaa katun pakai tudung...

err...tapi tak pakai baju...XOXOXOXO!

yOuJiE.. said...

Hahaaa....memang tiyut...
Lalaaa....