4.3.09

Aieysha Aqiela

Nak melihat dengan jelas sila klik gambar tersebut
Sesungguhnya kanak-kanak ini sangat lah buas dan kasar sekali.... Hobinya bermain gitar mainan dan mengetuk dram mainan...maybe besar nanti akan jadi pemuzik... Tapi aku lebih suka kalau die menjadi ahli fizik.... heheee.....


ini juga boleh di klik...


Hobi keduanya ialah posing depan camera...Hmm..terang lagi bersuluh bakat mengepose si kanak-kanak cilik ini bukan! Aku masih berdoa dia tidak menjadi model bila dewasa kelak....hahaaa....

Dan yang hakikat tak dapat ditipu lagi ialah, kanak-kanak ini pandai bernyanyi...katanya, '" Eca suke kak Aca!! "" Hah....peminat no 1 Aca Saptriasa ni, lagu 'Heart' tu memang dah cair la die nyanyi...'berdua labih baik'...'pencinta wanita'...pendek kata, peminat fanatik artis indonesia la kanak-kanak ini....Tapi macam biase la, aku sentiasa doakan dia tidak menjerumuskan diri ke dunia seni yang...yang.....itu... Papa sure happy kalau itu tidak berlaku..hait!!!!


Selain itu....kanak-kanak bernickname Eca ini telah menghafal dialog keseluruhan watak dalam Upin Ipin...Keseluruhan dialog sebanyak 11 episod tak silap memang die hafah dengan selumber dan penuh karakter...ingat lagi, aku tergelak tergolek-golek dengan keletah die dat nite...bayangkan, dari watak ayam yang ske curi kasut tu sampai la atok yang pekak tu, sumanya die hafal...hahaa..nilah akibatnye kalau selalu pasang VCD kat kanak-kanak di usia 3-4 tahun yang otaknye macam span yang leh serap air dengan mudah sekali!!

Kanak-kanak ini suka menghibur orang disekelilinya...w'pun, aku masih berdoa die tidak akan menjadi penghibur suatu masa nanti...Amin....Papa pun sure tak perlu risaukan anak die yang satu tu lagi hihi....

Hakikatnye...aku dan die berbeza...selain kasar, kami sangat kontra dengan perwatakkkan...aku slalu moody mase kecik-kecik dan die kanak-kanak riang yang kememe...hahaa tahu ke ape tu kememe.....

&

i mish her so much.....

4 comments:

Ridhuan said...

haha so kiuuuttt.. whose that girl?

yOuJiE.. said...

adik sayer maaaa....hikhik.....

haziq said...

uncle2x..
umo Eca nie berapa tahun sebenarnya..

yOuJiE.. said...

hehe..umo eca kalau tak silap 3 tahun..kakak yang tak bertanggungjawab memang selalu lupa umo adik2..kan... +_+