23.9.10

Seluar jeans pinggang tinggi warna merah.

...'''boleh ku bawa ke sekolah..pom..pom..pom.pomm....seluar jeans pinggang tinggi ku ber..rrrbunyi???.'''
+____+
Tak kire lah nak cakap ape ponn...yang pasti aku peminat no1 F.O.S kih..kih... Disini leh jumpa baju yang branded dan memurah... and baju pelik-pelik dan seluar hairan-hairan semua ada! Tapi awas! Tersilap langkah memilih baju di sini...selamanya akan dirundung k'maluan sebab siti situ sana sini semua kite pergi..ada jer kembar baju boria dengan kita dok melata-lata....kalau yang pakai tu vouge atau lawa..tumpang banggelah... tapi kalau yang pakai tu maknya tua.. adehh.. perasaan tu sukar tergambar dengan kata-kata doh~~
Ingat tak? ade aku buat posting gedik santai nak beli seluar high waisted tuh? Harga seluar tu RM50 and beli secara online pakai mukabuku.. ingat tak..ingat takk~~~~???

So, apa kena mengena dengan F.O.S??
Semalam yang tak dirancang, aku berlata-lata di Queensbay mall.. Tiba-tiba tengok ade booth baru buka dan tampal-tampal 'sale 70% 60% disana sini, hati yang terlonjak girang lantas menghayun kaki ke tempat kejadian pastu serbu bagai singa lapar auuummm!!!!!
.
Pastukan, aku terjumpa seluar high waisted nih tapi kaler merah lah...tak berapa skinny tapi sedap-sedap memandang lah..pastu aku selak harga...
.
.
.
Giler murah kooottt...RM10 sahaja oohh...tanpa fikir panjang, tengok saiz oke 26 cun cun dah tu... terus sambar dan ke kaunter bayar-bayar cepat-cepat....tangok nampak tak dalam die ade pokodot-pokodot yang comel dan kain jeans yang berkualiti yeay!!!!
.
Pastu balik tergedik-gedik cuba pakai dengan lafaz bismillah...


Yaeyy!!!
Boleh cun cun..tapi juz kaki bawah tu panjang sebab ni seluar saiz orang US... mana lah nak sama dengan kite orang asia..panjang 3 inci kot, bayangkan betapa tingginyer deorang ni aih...terasa loser yang separuh gagal...tapi takper takpe pinggang semua okeh berehhhh~~~~
Ni nak bagitau undang-undang memakai seluar pinggang tinggi :
1 - Pastikan baju di tuck'in, hodoh bebenor kalau tak tuck'in okee... ikut kesesuaian baju lah nk tuck'in kemas atau juz tuck'in secara kasual.. Tapi kalau jenis ganas tu, jenuh la nak maintain baju tu ter'tuck kemas 24jam kan..kan..nak senang, tuck in masuk spender...kihkih..tak senonoh!
2 - Heels atau boots! Yer..siyez lah..jangan nak memandai pakai dengan flat atau slipar ker, kasut ballet ker...TAK SESUAI okee...tak kisah la kamu berketinggian 6 kaki ker ape, kalau kamu tak ikut cakap sayer...cacatlah penampilan kamoo...kih.kih..ikut ke tak ikut..ikut ke tak ikut....
3 - Layanilah seluar pinggang panjang seperti mana kamu melayani kamu punya leggings! Lawa ker pakai leggings dengan snikers? Atau t-shirt? Huduh rite...so, fikir sendiri la kalau taknak kelihatan seperti ..seperti..arr malas mau ngomong ahh...
4 - Keyakinan diri alwiz no 1 !!! Kalau pakai kena yakin..jalan tegak..taknak bongkok !!( itu aku kdg-kdg )
Sikit jer rules die kan......

There's a reason those '40s and '50s pin-up girls looked so luscious in their high-waisted outfits!
Selamat mencuba!!!!

3 comments:

cik S said...

Ko kann..slalu sale x gtau okehh..
btw gmbr medium shot x berkepala itu agak hot utk profile pic mukabuku..tapi rasanya ko akan kena luku dgn boypren ko dulu hahaha :P

Youjie said...

Hhahaaa..cik S! Ko ni mmg memahami..aku rase aku tak perlu gamba hot utk profile picture...biase-biase suda...hikhihkkk!!!

Youjie said...

Hhahaaa..cik S! Ko ni mmg memahami..aku rase aku tak perlu gamba hot utk profile picture...biase-biase suda...hikhihkkk!!!