21.4.09

Analisis Asgment Youjie.. ( JGN BACA! )


Semalam yang dingin mengundang lena seribu kenikmatan..
Mata ku paksa buka untuk meneruskan hari-hari rutin..
Mencuba meyelak jendela dari kamar...
Mengharap hadir pelangi menghias dunia...
Ohh...
Dia tiada didada langit..
Tidak mengapa lah...
Kerna hujan telah memelukku sepanjang malam tadi...
Aku Bahagia..
:girl_5:
Aku redha dengan keputusan asgment kerana aku tahu sejauh mana tahap usaha yang aku galas semasa mengusahakanya. Inilah sekalian naskah asgment yang sempat aku ambil dari pintu pensyarah-pensyarah kesayangan...
Opsss..terlebih suda~

Heh...bak kate budak skema " hei..bodohnye asgment budak nih!! Buat malu lah!! " Hahaa..yerla yerla..wuteva lah yer budak skema oii... Skeati aku lah!! Ok..

Ni asgment KOMUNIKASI DAN BUDAYA aku dan PENULISAN RENCANA. Aku memang excited dengan subjek rencana kerana awal-awal sem dulu aku selalu sangka aku mampu buat terbaik untuk subjek ini. Sehinggakan kadang-kadang aku buat asgment ni 2jam sebelum print dan hantar pada tarikh ajal.. Op..oop...jangan salah sangke keh, aku memang terlalu busy sem ni kerna aku terpaksa berlari-berkejaran untuk Minor Grafik Komunikasi aku yang semuanya 100% okee.... Mampu keww ....

:girl_9:

Keputusannye...nah amik kau Ojie!! Memang padan la...tulis rencana bukan macam tulis blog yer... Plz..bangun-bangun dan sedarkan diri cepat-cepat yer.... Untuk paper nextweek yang saki-bakinye 40% lagi tu silalah anda berusaha keras okee...

BAIK!!!! Aku mula berkira-kira untuk membuat ikrar bagi menebus kelembapan markah aku dalam menuju sasaran A itu...hikhikk.... ...insyallah....

Dibawah ini komen yang memang aku telah jangkakan...kalau dapat bace silakan lah...

( Yala..memang saye hanya pandai goreng ayat mengikut kekreatifan saye jer Dr...camne nih.... )


Komunikasi & Budaya...hahaaa!! Ini subjek yeng menyadarkan aku tanggungjawab sebagai seorang pelajar media massa. Betapa aku perlu berfikir secara kritis dan membuang jauh-jauh angan-angan budak kecil yang perasan cute di dalam kepalaotak aku sepanjang hidup ini..

:girl_1:

Sesungguhnya memang setelah mempelajari paper ni baru aku tahu apa aku belajar selama 4sem kebelakangan ini. Mengapa perlu faham teori Modenisasi..Pergantungan...apa itu masyarakat Massa dan mengapa wujud pengukuhan hagemoni didalam ceruk dunia yang tidak lelah dengan kehadiran Budaya-budaya kecil atau counter culture yang membawa ideologi masing-masing dalam mempertahankan atau menghancurkan entiti nasional dan mengelak perhambaan kapitalis serta sistem patriaki yang merantai pemikiran dunia hingga membelenggu sesetengah budaya.

:girl_4:

Sangat menarik bukan, tapi aku memang terkandas teruk dan amat corot dalam tutorial awal sem kerana aku melewah dalam bercakap dan menggoreng habis-habisan dalam menyuarakan pendapat setiap kali diajukan Prof. Kemudian, entah dari mana timbul minat, lalu aku berusaha menjadi terbaik dan aku masih gagal demi gagal... Hahaa...aku memang fail isu semasa, itulah kunci utama kegagalan menjadi pelajar media sebenarnya, Haih!

Mood aku berubah-ubah setiap tutorial dan pada satu tahap merasakan aku memiliki kebodohan tulen berbanding manusia lain...

Tapi aku masih mencuba...mm..thanks prof kerana tiak jemu-jemu memanggil "Youjie" setiap kali tutorial... Walau aku tahu butir dari bibir ini terkadangnya sampah dan hampas jer...hukhuk... Ya..memang hampir setiap kali aku dipanggil kecuali masa suntuk atau dicuri manusia gila kuasa dalam kelas..serupa seperti aku juga mungkin..hahaa

Hmm...sekurang-kurangnya aku mencuba dan semangat itu datang dari hati yang sering memperuntukkan peluang buat manusia yang sukakan cabaran seperti aku.... Wee......

Asgment ini 30% dan aku mendapat C+ ...aku tak sedih sebab aku akan buat yang terbaik untuk paper Budaya besok...merangkap pada 70% lagi....Weeee lagiii!!! Mmm..ade kesan padam dan diRemark disini... Prof Mus, perlu ker padam 'B' dan ditukar ke C+............

Waaa...........

P.S : Urm....saya dapat lihat kalian itu sedang tersenyum......

WISH ME LUCK

4 2molo paper ok!!

:girl_16:

4 comments:

fifi aswana said...

waaaaa.....
subjek bunyi membunuh je...
hehehe..same r..tapi belum lagi la kot belajar subjek tu sebab kite lame lagi kat uitm ni..
pape hal nnt nk tny youjie la pasal mass comm..
boleh kan??
( dengan nada meminta simpati!)

Youjie said...

Hehee..alamak...
Terasa macam pandai laks...tapi tak.. Hehee...ok2 memang setiap subjek kelihatan membunuh selagi kite tak dpt kunci die...
Ones dpt keyword insyallah faham...
Tapi tu la..masalah nak dapatkan kunci kefahaman tu..

Makan mase dek...

^_^ ( Nada memberi simpati..)
Kiddin ya..

shibuya said...

hari ni aku mencarut sepanjang hari...jgn mencari fasal kalau tak terhingin dicarut..gegara mendapat markah lebih atau kurang skit dari youjie...kekdahnye geram bukan kepalang bile pertama kali mata terpandang pada gred yg ade pada fromt page asgment Prof Muss.setelah dianalisis...OMG..itu adalah datg dari kebuduhan aku sendiri lupe letak RUJUKAN...hancus mendapat kiraan yg sesuai untuk dihukum..mulut tak habis2 mencarut walaupun masih ada 70% utk esk...Kalau dapt markah yg sama pada keputusan akhirr...jatuh mendadak pointer yg baru ingin bernafas...Youjie nasib ko baik skit dari aku!!!! maluu untuk sekalian UMAT!! BERUSAHA utk esok!!!

oyen said...

Gewd Luck baybeh!

XD