16.2.09

Kerja..kerja...Gila kerja kerja!!

Salam pagi yang indah!!!!
Sepanjang ahad, aku berbuat somethin yang sebegini rupanya...selain mengisi perut dan menghadiri meeting untuk siaran Usm Campus Web Radio malam karang, aku bertungkus-lumus menyenikan lagi jiwa jiwang karat ini dengan palitan warna...

Seperti arahan Miss Conney Morrie, aku hanya dibenarkan menggunakan 3 warna asas sahaja untuk mewarna hasil lukisan aku ini, Ya...medium yang dipakai ialah Akrilik dari jenama Marie's.
Warna Tiub Akrilik yang digunakan ialah :
- Carulean Blue
- Red Scarlet
- Yellow Pale

Warna di mix-mix hingga menjadi oyen...atau purple seperti kehendak diri...
Penat gak mewarna mengikut corak nih...


Inilah pattern yang aku lukis dan mengambil masa hampir dua hari untuk difikirkan corak berulang ini, dan sebenarnya..corak abstrak ini datang ilahamnye dari cerita zaman kecil aku yang merangkumi ruangan suasana yang aku tak dapat lupekan mase kecil....setelah di abstrak dan diolah sana situ sini, tadaaaa......inilah dienyer....

Kejer diperkemaskan, Artline 06 menjadi pilihan bagi tujuan tersebut... Tak sabar nak tengok die siap actually tapi masa suntuk suda, aku perlu tidur dan sambung keje ini hari ini dan perlu dihantar besok..

+ Akan aku citerkan kesudahan keje aku nih, dun worry eah... +


Nak g kuliah jam 9.00am .... Selamat menikmati indahnya warni-warni kehidupan di dunia yang fana nih....
+.....Menarilah dan terus ketawa...walau dunia tak seindah syurga....bersyukurlah pada yang kuasa....cinta kita di dunia...selamanyaaaa.....laalalala~ +


4 comments:

Ridhuan said...

wah lamanya tak main kaler.. mana finished work?

yOuJiE.. said...

Hehe.... menderita dgn limpahan tugasan 2day..besok kne submit kje ni so 2nite akan buat after selesaikan hal di konti..hehe...hal di konti akan di post besok maybe, and finished work akan dipost juga besok...erk..penin.... +_+

HoNeY_BeBe said...
This comment has been removed by the author.
yOuJiE.. said...

eHH...x silap ader komen dari honey tu..mane ilangnyer?????