17.2.09

Kerja suda selesai...

JUM SAMBUNG KEJE

Aku mencalit warna-warna ke corak yang telah dilukis di atas kertas bersaiz A1 ini..Bergelen nescafe menjadi teman paling setia selain dari teman-teman yang buat-buat teman juga~

Hehee....aku enjoy dengan warna kerana ia menenangkan....seolah membawa aku mengembara ke dunia baru dimana akulah pengarahnya...penulis skripnya...

Hee....aku suka~


Selesai mewarna, aku perkemaskan pattern dengan menggunakan maker pen untuk membentuk sempadan warna dan kertas putih... Motis seperti di atas aku ilhamkan dari pengalaman sewaktu kecil dimana aku sering bermain di taman yang disinari mentari yang mesra menyapu sinarnya ke muka...bukan seperti sekarang dimama sinaran mentari mampu membunuh!

Kejam kan~


Perjuangan aku selesai pada jam 3.30pagi semalam.. Hmm..tak la lawa sangat tapi okay la, aku puas hati beb..
Gabungan motif abstrak lalang..matahari..rerama...berudu..haha segalanya dari ilham masa kecil aku sebenarnya...
Kemudian, setelah dikerat A4 saiz, corak ditampal keatasnya satu lapisan kertas jarang macam sugar paper tue...Tujuannya ialah untuk aku menulis kembali sumber ilham yang aku perolehi sebelum melakar motif tersebut...Ceritera yang sukar aku lupa semasa kecil...


Selesai suda....Kertas nipis dilorek-lorek agak penonjolan berlaku pada sesetengah main motif . Dan penulisan dicover ke atas corak motif yang sudah siap tadi.

+ Kalau terror, try la bace..hehee.. +

8 comments:

Ridhuan said...

ayark takleh baca la..
cantik.. nak satu..

yOuJiE.. said...

kih..kih...xle bace ehh....bagus la...secret skit...tu juz part of da story jer yg sy catat....tq~

aKu NaKaL said...
This comment has been removed by the author.
aKu NaKaL said...
This comment has been removed by the author.
aKu NaKaL said...

never forget my childhood memories

i can still remember

the heat of the sun gently on my skin ******

the colorful butterflies

thrilled as ever, i

****** along the field ******

seeds as i ******

bla bla bla.. i da blur... x)~

yOuJiE.. said...

wah...anda antara yg berjya membaca perkataan itu..hehe...usaha anda amat dihargai.... ^_^

Anonymous said...

never forget my childhood memories. i can still remember, the heat of the sun gently on my skin as i am child/used?
the colorful butterflies thrilled as ever, i skipped along the field.arms opening widely..
the feras were spreading their seeds as i dance around in my long gown and that ate? and? hair or mine..

fuhh..,payah,..berpinar mate..eh yg asignmt Dr azman td, twrn dh expired eh..hehe

Youjie said...

wow!! such a good eye hah!

Hehehe....well done ya..

Tawaran dr.azman mana satu ..mane satu nih.. +_+