3.2.09

Kelas 2Dimensi..

Pagi ni submition Coursework untuk paper 2dimensi, dengan sepantas ribut aku melangkah keluar dari ostel pada jam 9.54a.m untuk menghadiri kelas 2D jam 10.ooa.m. Aku tak pernah datang awal. Setelah berhampas pulas aku mengayuh langkah yang ku kira hampir 40Km sejam, sah..aku tak lewat kali ini untuk buat pertama kalinya.
( Tak lewat = Semua pelajar dah sampai termasuk lecturer, tapi ade 3 oang yang tak datang lagi. W'is memang tak hadir pun sampai akhir kelas = Tak lewat??? )
Setelah beberapa minit Madam Mcmorrie ( Btul ke name die camni? ) memberi ulasan mengenai tajuk baru yang akan kami belajar dan menyerahkan tugasan yang perlu dihantar sebelum tarikh ajal. Kami dipersilakan ke belakang kelas menampal hasil-hasil kolaj bersaiz A1 yang telah diberi 3 minggu yang lepas.

Setiap potret yang dihasilkan melalui cebisan-cebisan kertas dengan pembahagian warna hitam dan putih itu lalu dikomen setiap pelajar dari aspek positif dan negatifnya.
+ Diatas gamba lectrer aku tengah memberikan pandangannya mengenai karya Cik Nana+


+ Ni kerja aku yang aku namakan 'Mother Taresa II'( Na'uzubillah.. ) Ntah la...aku lansung tak puas ati atas banyak sebab..tapi kalau dah dinamakan keje last minit tu..keje last minit gak la kan..hohoo~ +

+ Inilah Cik Nana yang selalu 'buat' cute. Keje yang teliti hasil kerahan tenaga kawan-kawan baiknya yang turut tumpang bangga bila dipuji lectrer tadi...hahaa..sempat lagi menumpang bahagie tuh~ +

+ Ah Bee yang kepenatan tapi masih tersenyum.. Karya die simple dan nice...aku ske teknik pose tu.. +


+ Mase mamat ni present, ade mamat lagi satu cakap bibir artwork mamat ni sexy!! Adakah itu bermaksud....?? Tapi bagi aku mamat ni malas buat bebetol & tak buat keje bersih-bersih da~ Mane taknye, kesan hitam tampok-tampok jerk! +
+ Aku ske ekspresi wajah yang berjaya dihasilkan. Aku rase rambut die sangat menonjol dan memberi effect yang hidup pada gambar..+


+ Paling berani mati..amoi ni mengambil risiko dengan menggunakan warna selain hitam dan putih, iaitu merah! Hahaa..bibirmu merah bak delima..rambut mu...bla..bla.. Nice!! +

+ Keje tak sempat siap dengan jayanya..mungkin disebabkan cuti pada musim perayaan..so masa sepenuhnye diperuntukkan untuk mengumpul ang pau. W'bagaimana pun, amoi ni kreatif dalam mengeksploitasi penggunaan kertas..(tak macam aku) ~ +


+ Aku ske struktur rambut dalam potret die..jauh beza dengan rambut helmet dalam potret Mother TaresaII aku tuh.. Dan amoi ni sangat lah rendah diri semasa peresntation.. Be brave gurl! +

+ Lain dari yang lain, aku kagum dengan keberanian Bro Charlie yang menggunakan surat khabar yang lansung tak memebezakan sebarang tone dalam karya tapi sangat artistik dan abstrak sekali.. Tepuk! tepuk!! +

+ Hahaa..leh tak aku tak komen & anda komen lah sendiri... +
( Nanti siap la tuh~ )


Inilah kelas kami yang panjang dan lebar sekali!!!
Melaui projek nih, aku belajar erti kesabaran....ketelitian....kekuatan mental....kegigihan...keberusahaan...
&
PENGORBANAN
Betapa hidup ini menuntut semua yang diatas untuk mencapai satu matlamat. Dan seperti yang kita sedari:
.......tiada kejayaan tanpa usaha...
.....tiada kebahagiaan tanpa pengorbanan...
....tiada senyum tanpa didahului tangisan...
....dan tiada hasil tanpa bermula....
Terima kasih Cikgu!!!!


:cinonet_05:

8 comments:

Ridhuan said...

wow so nice.. nak join gak.. nak wat gak artwork camtu

yOuJiE.. said...

hahaa....koknya kamu bisa sih!! Makan masa yg terlalu panjang dan terlalu mencabar keimanan nih..

He~ Aku lagi layanin movie indonesia...tajuknya ''CINTA'' tapi versi indonesia..karen!!!

Ridhuan said...

bisa.. tak reti lak nk buat ayat indon. as long as u teach me.. i love arts so much. u ada try facebook graffiti tak?

Anonymous said...

"mORNING dEAR..."
ALAMAK! GAMBAR GUA PUN LU KASI LETAK JUGA KA? HAIYA.... ANYWAY THANKS FOR THE COMMEN.
TIAP ORANG PUNYA SKILL TERSENDIRI...... HARGAI KEBOLEHAN YANG DIANUGERAHKAN.........

fRom...
CharLie

yOuJiE.. said...

Hhehe...here u r charlie!!!
Yeah...semuanya indah..
Thanks 4 mlawat my page!

" Hen nan zhao hui jiang hua yu de ma lai ren, you ci shi nan ren " Impress!!!!

qaby said...

masih mengalir darah seni dalam diri ni..hikhik

kne puji tuu..ahah!

XP

yOuJiE.. said...

Hehee...if benar kata2 itu, makanya...mana nk tumpah kuah....ba..bla...

wunny_hunny said...

sy sbg tukang gam dlm work cik nana berasa bangga~ wheeeeee^^