1.2.14

gOLDEN Crane @ Malaysia.


Golden Crane, tipu tak pernah main. Ada beranggapan game ini game buang duit. Ada ramai segan nak main permainan ni katanya seperti berjudi. Di malaysia, aku tak sura sejak bila wujud game ni, Tetapi bapak aku pernah bagitu dulu muda-muda dia suka main. letak 50 sen main 2 round. SEKARANG RM1 sekali sahaja..well dunia...

Di Penang antara shopping mall yang ada benda alah ni, TESCO Besar E-gate, Tesco Tanjung Tokong, Gurney Plaza, Bukit Jambul, Jusco Perda. Istimewa Sg Dua. Di Seremban pun ada, Jusco jugak.. Setakat ini, ni port permainan kami. 

however, game ini telah menjadi kegilaan aku sekarang..semua salah tunang aku.. Dia sekarang peminat TEGAR, memang tegar sampaikan beliau sebelum tidur boleh dok layan video game ni..tak dapat main, dapat tengok pun jadi... masyallah ..masyallah aku dah redha dan dah menerima beliau seadanya, sehingga bejangkit penyakit ini ke aku...

So far, di bilik aku dekat 100 ekor hasil tangkapan tersimpan rapi. Memang banyak. Kami main benda Golden Crane ni kurang-kurang seminggu 3-4 kali. Labur sikit, dapat sikit..labur banyak, pulangannya lumayangg~ Setakat ini perlaburan tertinggi ialah sekali main RM10 haha...dapat la 3-4 ekoq worth RM40-50. bERBALOIKAN?

Encik tunang aku adalah juara menetapkan posisi sasaran, aku pula juara dalam meneka target anak patung. Kalau aku sebut ' no no cannot ' sampai kesudah silalah kecewa kerana memang tak boleh..heheh Kalau aku tetapkan posisi pun, memang insyallah harapan dapat anak patung tipis..haha

Currently, kami dah tahu di mana kilang pengeluar kotak game laghaa ni, dah tahu supplier anak-anak patung ni dan harga modal untuk berniaga game ni, harga untuk kotak sahaja mahu pun anak-anak patung sahaja. Doakan aku berjaya membeli sekotak game ni untuk dihadiahkan kepada tunang aku nan sorang tu, letak di rumah kami nanti tak payah nak main jejauh... ini tips mengikat suami hahaha  

TIPS!!!!

Nak main dan taknak rugi? Tipsnya jangan berputus asa...dan SABAR!!

Antara port paling senang dapat patung ialah :
1 - Tesco Tanjung Tokong!! Kotak 1st dan 2nd.
2 - Tesco E-gate tingkat BAWAH belah kanan.
3 - Gurney tingkat atas belah kanan. Tingkat bawah 3 kotak available. another 5 kotak sekadar perangkap sahaja wee..wee..we...

TIMING!!!

Game ni ada timing, selalunya kalau kita dapat teddy bear sekali. selepas tu CONFIRM tak dapat. sehingga 'timing' tiba , selalunya' timing' dalam 4-5 kemudian kita akan dapat balik. Just makesure kita ambil bebetul..cengkaman sewaktu 'timing' kuat, memang takkan mengecewakan. TETAPI bila 'timing' tak dapat..memang loose loose longgar~  Mesin ni memang ada setting untuk timing..

CARA TAHU TIMINGNYA?

Tunggu..duduk di sebelah dan tengok orang main. Kali keberapa akan dapat balik. Bila kita tahu berapa kali loose berapa kalu turn tak loose. Maka kita boleh pasang strategy.

1St, dapat....kemudian ada target anak patung lagi sekoq, maka kita hanya perlu tunggu orang lain datang main. Letsay if timing 5 kali  loose, baru dpaat 1. 5 kali loose baru dapat 1 untuk yang ke-6. Maka sila kira... tak salah bagi orang main, bila sampai timing ke6 kita terus maju kehadapan utk dapatkan anak patung idaman hati. WATCHOUTT.. kalau posisi failed. sila tunggu another 5 kali main.... begitulah berikutnya...

ok dah, Dah ajar semua dah kan...
GUUDLUCKKK!!!!

Motip haku main anak patung ni? Aku buat freegift untuk bisnez aku.
Aku dapat kepuasan dalam bermain game ni, aku pun dapat beri kepuasan kepada pelanggan aku..
Kemudian aku dapat kepuasan berniaga.

^_^ Jum solat zohor, dah azan..




3 comments:

Anonymous said...

sis, kat mne nk cari supplier kotak game nih? dh lame dh cari,smp skrg xjumpa2.hmm :(

Loki Googulz said...

Sis... nak tanya juga.. kat mana nk beli benda ni.. claw machine tu..

Loki Googulz said...

Sis... nak tanya juga.. kat mana nk beli benda ni.. claw machine tu..