4.10.10

Dari kerana sekeping gambar..

Snap'ing!!!

Yeah....terakamnya 1 visual, tersimpan dalam software format Japeg/PNG/Tiff/ blabla..wutever..



Transfer pakai USB masuk laptop/PC/Phone blablabla...



Edit pakai Photoshop/Ilustrator/adobe..adobe....



Upload masuk FB/Friendster/Myspace/ blablabla...



Publish!!!!



Tet..tett..tett.... detik berlalu...



Ting!!! 1 komen....2 komen...3 komen....segenap perspektif dijadikan sumber idea untuk dibincangkan tentang gambar....tentang itu ini, yang benar berlawan khilaf, persepsi bersulam prejudis berpaksi emosi berlandas minat berjalin idea ber..ber......



.......................................



Hidup seperti gambar kan... Yang indah dilihat tak semestinya indah pada dasar... Yang dipuji kadangkala tak layak diterima pun, yang di terhiris kadang-kala tak perlu terluka sedikit pun...yang huduh dan buruk tak semestinya hina takder class..maybe kurang fotogenik jer kan..kan...



Bergantung pada diri nak kelihatan seperti apa, if pingin nampak klasik, taruk image filter edjust 45% warm color. Nah! Pingin pemandangan hujau dan suasana nyaman, letak 35% cool color dah setel, nak glowish masukkan dalam filter gallery pilih distort edjust glowing ke angka 30% da cukup... Nak ala-ala zaman P-Ramlee masuk desaturate then edjust curve kasi jelas then amik tool kasi efek kertas koyak-koyak sudee...



So, hidup ini kita mampu mengubah realitinya kepada seindah mata memandang dengan mekanisme-mekanisme yang kita ada dan kita mampu buat... Get'it?

Motivasinya, untuk mendorong diri ke arah kebaikkan dan kejayaan, sama lah seperti kita ambil gambar 1 rumah mewah idaman 3 tingkat, framekan dan gantung di bilik tengok setiap hari dengan doa suatu hari mampu memilikinya.. Jadi motivasi tersebut akan berjalan seiring usaha untuk membuahkan hasil.. Mana tahu, akhirnya, berkat kerja keras , kunci rumah tersebut dah berada di genggaman..smart tak??

Get'it?

Sekian dari pakar motibasi untuk hari ini, saya Dr.Youjie Kamsah..

Ngeee!!

4 comments:

Daishie said...

saya sgt bersetuju dgn anda Dr.Youjie kamsah.. :p

Youjie said...

Hhahaha daisy! hahhaa....photographer mcm u mmg faham semua ni hehe

g0m0k9enDek said...

nice words from u~ love ur picca!

Youjie said...

gmoks :P
Tq semua pemberian tuhan ^_^