3.11.09

YM sampai lebam!


Mintak mahap kepada Nanda...Syida dan Hana terlebih dahulu kerana aku tak menuruti undangan untuk ber"study bersama-sama hari ini..
Alasanya.. " Huhu....ai tak leh study siang...ai tido siang and berjage malam ohh~ "

Atau..

" Ai basuh baju la sayang...kalau tak basuh di hari yang cerah dan hangat ni, ai terpaksa himpun dan hantar dobi yang beharga RM7 untuk 3kg...itu mahal okee~ ''

Mungkin..

"..Ai da siap da nak keluar da, then tiba-tiba bila ai sedar...ai rupanya sedang bermimpi sampai di C10 hihi..boleh ker? ~''

Wutever...mereka yang mulia hati budi pekertinya takkan rela memarahi diri ini..kan..kan..kan...

Ok! Mari menjadikan posting ini lebih berINFO dan lebih memeberi makna setelah sekian lama ai mengarut mencarut....
Erm..pernah tak kalian berangan untuk ber'YM atau berchatting dengan menggunakan ID yang berbeza dalam satu masa???
Tadi adikku Awang Bo'cheh telah megajar aku sesuatu yang orang ramai tak tahu, ala tak kisah la kalau akau jer yang baru tahu kan...

Macamana nak ON 2 YM sekaligus?? Tak kire lah 2 ker..5 ker sekali gus....sila rujuk gambo di atas..tu Desktop die lah yang belagak nak mampus dengan aku tadi...
http://emo.huhiho.com
Caranya senang banget ok...sila ikut peraturan ini dan anda akan BERJAYA!!!
Pi kat "RUN"

Taip "regedit"

After tekan "ok " akan keluar window " Registry Editor "

Sila jangan rambang mata dengan folder-folder yang lansung tak menakutkan itu, cari folder " HKEY_CURRENT_USSER"

Kemudian click folder "SOFTWERE" dibawahnya..

Pilih folder " YAHOO " pulak kemudian di bawahnya itu..
Di bawah "YAHOO" click "PAGER" ye tuan-tuan dan puan-puan...
Bawah "PAGER" sila click "TEST" punya folder pula...
http://emo.huhiho.com
Baiklah rehat amik nafas sekejap.....

Sila lihat ke kotak kanan...akan ada ini :


Sila right click di situ hingga dan akan terpapar " NEW "..
"NEW" itu akan beranak panah untuk anda buat pilihan kan!

Pilih " DWORD 32 bit VALUE " yer..

Maka akan keluar
Simbol bewarna Biru dibawah icon "default " yang atas tu...

Then..

anda nampak tak nama " NEW VALUE#1 "
Sila right click di situ...dengan memilih "MODIFY"..


Ok masukkan BERAPA SAHAJA angka yang korang nak..kalau nak 10 pun boleh...3 pun boleh..bergantung pada tahap kesanggupan anda mengurus YM tu nanti...

Ok...lepas tu clik "YES"!



Jangan lupa "RENAME" semula icon biru itu kepada " PLURAL"..

http://emo.huhiho.com


Nah!!!!!

SILA YM SAMPAI LEBAMM!!


2 comments:

Aizat said...

good info

Youjie said...

haha...juz tak GOOD mase study week kot!!!