22.11.09

Aiskrim Malaysia!

http://emo.huhiho.com

Saya berasa bangga menjadi anak Malaysia! *Kipas! kipas!!
Mmm..posting "best" yang dimaksudkan belum selesai...jadi buat yang ni dulu..biar........biar belonggok draf dalam posting pun takper kan..


Hari ini sangat lah kelangkabut dan busy musy....seharian di pantai teluk kumbar memang tak menjanjikan sebarang permandangan yang mengiurkan jauh sekali menggoda anak mata...jadi sekadar melayan kerenah budak-budak kuntut yang ada pun cukup membuatkan aku berasa mulia...haha...peliz..
According to pic. di atas...wah sepik London!! Ape sepik?? Ok..budak paling kiri tu sepupu aku Misha..yang tengah dua ekor...ehh..dua orang tu sepupu gak...Ilya & Izwana...jantan pingitan tu laks...Boboy yang pemalu...memang penat melayan kerenah anak-anak ni... # Dialog iklan pampers.. Tapi memang berbaloi-baloi.. # Iklan Celcom berkumandang... sebabnyer dengan mengkamcengkan diri dengan anak-anak muda...kita secara otomatik akan feelin seperti...........
http://emo.huhiho.com
" Ilya..buatkan air kejap...mm..Zana tu amik kejap remote tv kat kaka uji...Ehh! Boboi jangan main luar...tolong kak uji susun nih kejap...Misha...tu amik tu haa..aih watpe tu~
...seperti Raja!!!
Ok lah..takde la kejam sangat kan..idok le hitler nazi bagai...sebagai reward jadi hamba..ops! Bukan...jadi pembantu...so~ aku dengan mulia...haha mulia kembali berkumandang yer adik-adik...telah aku membuat ini ais krim Malaysia KHAS untuk deorang nak datang umah besok!
Yipi!!! Kak Uji cantekkk!!!~
http://emo.huhiho.com
" Oh...thanks da Q'...
Buat aiskrim ni idoklah susah..takat nak bancuh air banyak-banyak teko then sumbat air masuk kelongsong pastu ikat jer..kalau agak-agak susah nak ikat...pakai jer Gigi yang di anugerahkan illahi...kemas jer die...Aku buat beberapa perisa malam ni...seperti :
  • Orange + 100Plus
  • Milo Susu Pekat
  • Nescafe "o''
  • Rabena "o"
  • White Cofee

So secara keseluruhan..aku buat dalam 50 lebih batang ais krim tadi...excited bebenor la agaknyer kanak-kanak tu nak datang besok...hihi aku pun excited sebenornyer!!!

Tips Aiskrim Sedap!!!

Buat air dalam keadaan panas atau separuh panas, kemudian masukkan ke dalam kelongson secara hati-hati dan terus dengan mendadak...ok bukan mendada sila betulkan fikiran anda.... Masukkan ke dalam peti ais terus takyah tunggu-tunggu lagi dah...janji tau!!

So! Hasilnya...ok hasilnyer ialah anda akan mendapat aiskrim Malaysia yang berisi gebu dan halus...idok ler keras cedong macam kayu..nak makan pun tak feelin kan..kan..kan...

20 SEN!!! 20 SEN!!! 20 SEN SATU!!!!!
* Tengah pikir nak sorokkan 10 ke tak....

http://emo.huhiho.com

9 comments:

DizzY AzZ said...

pembuli budokkk.... nk eskrem satu!!

Youjie said...

Bayaq double!!! Wakaka!

.rafiq. said...

macam sedap je white cofee. nk doblas?

Youjie said...

doblas?? Hihi.....memang sedap...creamy!~~~~

^_^

mazhad said...

lpas mkn domut.wat esken>n tuko dgn m.
bgs2.esken malaysia lak 2.mmg lah yer x.esken org pteh susah nk wat, bek bli...k.da~

M O N I C A said...

dulu time kecik,selalu saya makan aiskrim yg dbuat sendiri..hehehehe..rindu pulak rasanya..=)

Youjie said...

Mazhad :haha...k da~ cintai barangan buatan Malaysia!

onica : Yup..try la..sgt berbaloi dan sedap!!! hihii

Anonymous said...

I want not concur on it. I regard as polite post. Particularly the appellation attracted me to review the unscathed story.

Anonymous said...

Well I to but I think the brief should acquire more info then it has.