15.11.09

Mengadu jap..

Susahnya nak puaskan hati semua...susahnya nak buat keputusan yang takkan melukai mana-mana pihak...sukarnya nak jaga hati semua dan paling sukar sekiranya hati yang perlu di jaga itu ialah mereka yang amat penting dalam hidup kita....terlalu penting....ahli keluarga kita....



Bagi aku, perkara paling sukar untuk diluahkan ialah perasaan sayang dan rindu....terutamanya pada family sendiri...sebabnya keluarga aku memang tak dibiasakan untuk menunjuk rasa sayang secara terus-terusan...takkan peluk cium..takkan ada rajuk..takkan mesra alam..peluk-peluk....ieww~



Itu bukanlah masalah besar..asalkan darah daging...air di cincang takkan putus kan...tapi saat dan momen ini aku memang sedang berperang dengan perasaan serba salah yang melampau...semuanya memang salah aku...sure! Memang aku yang gatal create problem ni....dan hingga tahap tak mampu nak mengadu pada siapa-siapa....huhuu...


Usm mula cuti 20hb november, tapi aku gatal gitau papa 16 November...papa yang kebetulan nak turun Penang atas urusan kerja pun dengan semangat membara nak jemput aku terus ke Kl...tak la aku perlu naik bus lonli-lonli ke Kl...aku tahu die rindu aku...
fine its good...



Dalam masa sama, aku lupakan janji yang aku akan ke rumah Mak Jang seminggu sebelum aku balik Kl..iaitu seperti dalam perjanjian... 16 hingga 21 November....iyer la, next week...anak Mak Jang memang dah ttergedik-gedik menunggu aku di rumah..maklumlah aku kan best... * Ketuk kepala sendiri kat laptop..



Saat ini papa memang di sekitar Penang dan tak sabar-sabar nak angkut aku malam ini, seperti yang mulut sial aku janji 2 hari lalu...tapi selepas aku text my papa...cakap aku tak jadi balik bersama die...die merajuk...die cakap perkara-perkara yang buat aku rasa bersalah sagat-sangat....drama la sangat maklumlah pelakon drama.... * Sila tampar pipi sendiri dengan sikat rambut...


Bukan sengaja mau kecewakan papa....dan tak sampai hati nak mungkir janji dengan Mak Jang....arghh! Semuanya kerana mulut senget aku nih! Memandai jer nak menabur janji...kalau aku ni laki dah sah-sah ramai gadis-gadis menjadi mangsa pujuk rayu dek taburan janji-janji palsu aku....daan dah sah-sah...... * Sedang berfikiran kotor sebentar.....



Haip!! Wake up..wake up...perlu fikir cara untuk pujuk papa setibanya aku ke Kajang minggu depan....camner nak pujuk papa? Nak hadiahkan rokok ker? Iskkk..........no..no...maybe curut berjenama? Alah..tak mampu ohh..atau tembakau mahal? Hah?? Tobacco....memudaratkan peparu...then..mm..pencukur janggut? Ehh..nanti papa kate aku perli janggut kambing die..ops!!

Atau pujuk dengan kata-kata manis..manja menggoda dan disusuli dengan taburan janji-janji baru dan pujuk rayu......?



http://emo.huhiho.com


Dah Mati Kutu :


4 comments:

M O N I C A said...

ya..betul tu..kdg2 susah utk kita nk jaga hati org yg kita syg..silap hari bulan..ayat yg kita sebut mungkin akan mengecewakan hati meka..so..entahlah..sy pon penah alami perkara yg sama..

nasihat sy pada cik blog ni..bgtaukla papa hal yg sebenar..dia tauk awk x sengaja berbuat demikian kerana awk rindu famili awk kan??dan dia tauk awk sayang dia sgt2..&& saya confirm papa awk x kan majok lagi..sapa x syg anak sendiri kan??hehehe..

mazhad said...

part susah nk luah kasih syg kat family 2 mmg btoi.susah secara verbal n aksi2 yg kamu kata...kalo my mum.sumbat ja kek secret recipe.diam trus...haha.my mym la.ini u'r father.hehe...k,xdpt bantu cuma kongsi pengalaman.da~

Youjie said...

Makasih kalian...sangat sweet dan terharu....mm.. kite cuba lah yang terbaik pasni nak pujuk papa eah...doa-doa die tak marah berapi....

Huhu~ +_+

Zhareef said...

memang betul apa kata youjie..
susah nak jaga hati org..
namun, anda mudah untuk meredakan hati papa..itu kekuatan anda..
ayah mana nak merajuk ngan anak lelame.. anak la penyeri hidup dye. semoga anda berjaya pujuk ayahanda.