12.8.11

Subuh tadi dan hari ini..

Weekday yang sangat padat...

Penat bekejar kesana-kemari, hari-hari aku buka blog... nak type pun tak tahu nak type ape... penat melampaui... kadang-kadang bukan penat fizikal tapi penat berfikir.... +_+'

Kadang-kadang manusia dikurniakan kebolehan membuat banyak perkara dalam satu masa, tetapi golongan ini selalunya takkan buat sesuatu benda dgn 101% perfect la... tapi still akan siap tak kira walaubagaimana pun result die...

Dan aku, aku memang selalu begitu... jadi makanya, permandangan perempuan seperti aku selalunya serabut, titik.

Pagi tadi, bersahur seorangan dengan nasi and sardin. Then sementara menunggu subuh..aku melayan menghafal lagu BrunoMars Talking to the moon... aku sangat sukakan lagu tu, sebab aku suka bulan....sebelum tidur aku akan membayangkan aku akan ke bulan.... Status ym pun bertukar ke ' fly me to the moon ' owh andainya itu bisa menjadi realiti..... dan aku suka lagu tu, rasenye kalau zamani slam nyanyikan kat aku sambil berakustik... sure pengsan.

Tapi kenapa zamani slam? ahahaaaa.....

then..tak tahu la bila aku terlena...diulit mimpi-mimpi yang tak berpenghujung.. sehingga alarm berdetak, owh sudah harus bangun dari peraduan.. :( gak mampu aku membuka mata apatah lagi mengangkat tubuh anggota... sigh~

Dengan mata terpejam..aku yang berbalutkan tuala terus melangkah longlai ke kamar mandi... sebelum melangkah masuk, hati berdetak lalu aku berfikir.....

hmmmm....

Tubuh aku hayun kembali ke kamar, menghumban diri ke atas katil yang luarbiasa empuk saat 8 pagi tadi.. memeluk erat patung zombie ke dada... menyambar iphone di sisi....

Ym aku buka , click ke nickname 'akubantaijeni'.... lantas menaip :
Youjie : U..i pergi keja dengan kawan yer.. kol 12 japgi..

Sedetik lebih lalu...aku terus ZZzZZ.zzz....zzzzZZZ..Zz

ZZzz...zZz..z...ZZz....







NOTAKAKI : Hidup ini indah jika kita mengindahkanya seindah-indahnya... WINK~..





2 comments:

Nuramalina Aziz said...

hehe..nana pon ade patung jombi(zombie) gak..hehehe.

kueh bakar said...

kalo badan penat otak semangat masih boleh

kalo badan semangat tapi otak penat
memang tak boleh buat apa...