5.8.11

1st day puasa yawn~

Perempuan memang takkan diberi peluang untuk berpuasa penuh, atas keistimewaan kaum hawa inilah membuatkan kaum lelaki pun sengal-sengal ubi nak ngelat puasa... alasan lapuk biasa, gastrik...

cumon...

Akhirnya, setelah beberapa kali menipu diri dan mandi dan mandi dan mandi lagi... hari ni, barulah dapat berpuasa.. faham tak perasaan bila semua orang excited nak berbuka and berpuasa.. aku tak rase ape-ape sebab aku tengah kunyah butterCookies time 12 tengahari.. teguk air oren time jam 3 petang.. heaven gila kan... mana layan feeling nafsu serakah tu semua.. Orang berbuka, aku rileks ja tidur.. senonoh sangat!


Sooo..setelah meradang bebai dengan diri sendiri semua cukup lengkap, akhirnya pagi ni aku LAYAK untuk bangkit sahur ... kemudian sebab excited sangat aku mandi and solat subuh dengan nyaman dan bertenaga!! Yeayy....

And now tak tahu nak buat apa... update blog tunggu rambut kering and siap pegi kerja aje lah.... heeee.....

Apa azam ramadhan tahun ini? Biarlah aku simpan dalam hati.. sebab orang cakap kalau di war-warkan sangat gaya wanita hari ini.. maka result die hampeh lah hendaknya....dan aku tak mahu ambil risiko sebegitu yer tuan-tuan dan puan-puan.....

^_^ rasenyer cukup buat takat ini... takder ape nak dikongsi selain perasaan keterujaan 1st day puasa ini.. sesuai dengan tajuk entry! hehee....

Jadi....selamat berpuasa! Bukan jaga perut sahaja... jaga lidah sama nohh!~

Selamat hari jumaat!~

1 comment:

izfanora said...

nmpknya izfa msih dlm syurga dunia.. huhu..

last year dpt puasa penuh.. miracle rasanya..

pe pun, selamat berpuasa..