17.7.11

Siri bercakap tak ada isi 1.

Orang cakap, hidup ni terlalu pendek untuk ditelusuri dengan air mata... tapi orang yang cakap tu tak pernah sedar bahawasanya air mata tu pengubat hati yang lara......

** senyum...

Mengapa lama tak update entry? oohh...taknak berkongsi? i see..i see... terlalu banyak berkongsi pun tak baik kan, nanti keperibadian terdedah.. rase tak berpakaian... dah la tak berhijab lagi.. ihik~

Hari ni bangun dengan bunyi alarm paling meng- annoyngkan
telinga...greeeekk..greeek.....greeek...semangat monday dibakar dengan baju baru! yeay..!! siapa bilang everybody hate monday huh!?


Pagi ni, amik tupperware oren.. bawak bekal nasi goreng telur ramas
dengan ikan goreng temenung..taruk kicap.. kadang-kadang masakkan rumah tu paling enak.. paling suci.. lagi simple lagi sedap! teringat kecik-kecik mama selalu goreng nas
i and telur setengah masak lepas balik kerja... and aku dan adik makan gila lahap macam makan nasi lauk ayam.. thee..heee

**senyum..

SMS atau PhoneCall tak bisa aku sahut... kadang mahu lari dari 'du
nia'. Ehem..jangan salah faham, maksudnya 'dunia' problema dunia 'masalah'.. kadang-kadang aku rasa aku harus bertegas dengan diri untuk aku bisa bertegas dengan orang sekeliling...

Kadang-kadang sifat 'cepat pasrah/redha/menyerah/' aku tu..kena upgrade lah. Sebab selalunya sifat tu lah yang menyusahkan aku sendiri, kadang-kadang memerangkap kaki aku yang melangkah..kadang-kadang juga buat aku terasa seperti bola... yelah bola..bola sepak. Bola sepak kan ditendang kesana-sini... camtu lah aku rase...
**muncung..

Ok taknak cakap benda sedih, cakap fasal cita-cita. Masa sekolah SRJKC Yu Chye..aku gitau cikgu yang cita-cita aku nak jadi kerani, hehee... cumil kan? sebab aku selalu tengok kerani sekolah pakai skirt and kasut tinggi..kerja depan komputer macam nampak pandai... cikgu-cikgu takder komputer pun.... nampak biase-biase jer dari kacamata seorang kanak-kanak rabena seperti aku kala itu... ngeee..

Tapi sekarang taknak lah...aku nak jadi....mmm.... tak tahu laa.... dah tua dah pun masih tak tahu cita-cita wutaloseryoudemnyoujie. =_='

**kerut dahi..

oK! tuka-tuka... nampak tak pic aku & Nining tu? ngeee...cumil kan..kan.. ^^'

Aku sayang Nining aku...sebab Nining tak pernah buat aku rasa bersalah pada dunia..die senyummm jer...bila aku senyum pada dia...and malam-malam die peluk aku bila aku peluk die...

Thee..heee...tak tahu nak cakap ape da..sebenarnya bosan lah kerja aku sekarang nih... =_='

**sandar ke kerusi..



3 comments:

izfanora said...

kesedihan itu perlu kadang-kadang supaya kita tau untuk muhasabah diri kita.. :)

norshila ibrahim said...

comel nya nining

Yayaa said...

nk 1 nining.