23.6.11

Wake me up when SEPTEMBER....

Nampaknya, status aku lepas ini adalah pelajar. Back to campus!! i miss campuslife~ :P


Alaar...buat teruk, selama ni memang kerja / lepak / makan / bisnez semua di kampus? Thee..hee..... hi campus! Lepas ni boleh buat rawatan gigi percuma dah yeay! Selama aku berstatus staff usm takleh oh....rawatan harus dibayar..hampeh betui.


Mase nak check, hati dah tahu akan dapat..gile konfiden kan? so memang accepted la..

Syukur alhamdulillah...kadang-kadang tak paham kenapa aku sambung belajar...

Tapi ade la reason die....mmm....ok tengok fees..

Tara!!! ingat macam zaman dulu ker belajar tak pakai duit...sekarang nak hidup senang dimasa hadapan pun kena melabur dulu...bayar itu ini...nak belajar harus bayar oke...bayar!!!! Kalau miskin camner? tak dapat nak belajar la??? Tak patut kan..kan.... :(

10K mana nak cekau... =_+' harus mempergiatkan businez... harus harus!!! sob..sob..kenapa saya bukan anak menteri kewangan..kenapa saya bukan menantu perdana menteri muahahaa!!! ok ok, kalau saya anak menteri saya takder KedaiYoujie. Tak best.


Ni gambar 2nd year dulu, dengan Nana Kronik merangkap pasangan lesbo paling kontreversi dikala itu.... kui..kui... i miss you nana.. :') Mm.. buat master nanti takder la heaven-heaven camni dah rase.... tsk..tsk.. semua orang pandai-pandai nanti mesti tengok aku kecik besar kecik besar jer.... omg omg camner ni... =_='


Mengapa aku amik master?

1, Sebab aku nak belajar sampai oversea..tu cita-cita mase kecik seronok tengok maklong and makngah balik belajar dulu beli cokelat bentuk siput-siput and belikan aku puzzle dari kayu yang cantik and adorable...mase tu aku 5tahun. Rase macam luar negara tu ade cokelet and puzzle jer banyak-banyak...hahha..

2, Tapi yang 1st tu tak valid dah, tu cita-cita mase kecik yang boleh menjadi pemboleh ubah yang dimalarkan bile da besar. Sekarang belajar sebab nak cabar diri.... 'how far you can go erin?"... go goog oooo!!!!

** sebab aku selalu fikir aku bodoh..ok tukar bukan bodoh tapi 'blonde' ahaha taknak kalah takleh blah!

3, Sebab nak jadi orang pertama dalam famili mama yang belajar tinggi. Takmau segagan @ sama dengan kazen-kazen lain yang biasa-biasa...means aku nak up up jer...yeah!! Tak salah ade cita-cita..and the same time nak jadi prndorong untuk kazen kuntut-kuntut belah papa....semua dok baby lagi maa....thee..hee...

4, Nak mencari ilimu. Aku mahu hidup yang menjadi seorang pencari...kite mencari ...bukan takat cari di google atau safari... tapi mencari apakah matlamat diri...dimana ketenangan abadi... dimana ilmu pendinding diri... dimana hidayah yang tersembunyi... :')

** Bagi aku, jangan pernah berasa selesa di tapak yang kite berdiri...

5, Nak memperbaiki mase depan keluarga. Yeah..yeahhh..

6, Umm..sebab aku malas la nak kerja luar... banyak pancaroba dan dugaan yang akan mengheret aku menjadi manusia yang aku pun tak dapat imagine camana... dengan berbekalkan iman setipis kulit bawang and aku yang adorable ni ( muntah ) aku rase...beter stay dalam kelompok ilmu. Yang sebenarnya lagi luas dari dunia luar tu...ceceehh..

**Heee..sorry lah kalau terlalu jujur..muahahaa!!!

7, Aku nak perbaiki diri....aku seorang pemalas tahap dewa okee.. cuai..amik ringan...tak fokus....gelojoh...kuatnafsu..muahaa apekah!? So, selepas ni aku nak perbaiki satu-satu...hope aku berjaya menjadi manusia ok dari sekarag.

** Siyez aku malas...now baru bangun tidur taw...lom mandi lom cuci muka da ngadap laptop...huduh tak????jawab!

8, Ok ni perancangan mase depan, kalau aku dapat jadi pensyarah ker ape ker kan... boleh balik kerja ontime and anak-anak tak terabai...kih..kih..geli ker dengar camtu? Tapi betul kan? Aku bercita-cita memiliki keluarga yang sempurna...sebab aku datang dari lingkungan keluarga yang problemasto nyer leh tahan kencang... ribut topan semua la.... Peace!

Ok last, malas nak explain memanyak...

9, Aku ingin menuntunt ilmu ikhlas kerana Allah..


PAPAI!!

Orang cakap, selai mampu....menuntut ilmu hingga ke negeri China! Dan ilmu itu lebih luas bak 7 lautan di dunia....tanpa ilmu manusia akan alpa...tanpa ilmu..manusia selalu lupa.. ehh bukan sama ker alpa and lupa???

3 comments:

ananda said...

hahaha.....sama posting kitaaa...:P
see you arieeeen....
semoga kita berjaya dan tak malas macam degree dulu....-______-"

Youjie said...

a'ah erin buat pos after baca pos nanda...
^_^ mishu....

Anonymous said...

No. 9 patut menjadi No. 1.