9.6.11

KL Gangster takder PENYESALAN~

''.. gua Shark KL Gangster mau kasi lu mampos!!!!''

Baru balik nonton KLGangster ! wa rasa filem ni tak mengecewakan berbanding semasa menonton filem Kongsi. Sorry Farid Kamil..kali ni Syamsul Yusof menang . ^_^ tapi wa tetap tak suka shamsul lah der, sebab die adalah taknak kalah punya olang, dalam filem ni dia kasi 'potong' sama itu King! kasi bunuh sama otai..waaa...semua lu mau kasi tidur meh abangLong shamsul~~






Filem ni tak berapa ada jalan cerita la, tapi mesej tu insyallah sampai kepada penonton. Ade beberapa didikan sosial yang berjaya disampaikan oleh Syamsul kepada masyarakat, jadi tak salah nak bawak anak-anak muda tonton filem ni, siyez.



Filem ni membongkarkan kehidupan gengster lah, sesuai dengan tajuk. And kalau lu orang cukup sensitive dengan masalah dalam masyarakat kita, lu orang bakal menemui beberapa sindiran dalam filem ini. Jeng..jeng..jeng...




Cerita simple, keluar penjara...nak jadi baik...last-last terjebak balik. Masuk 'dalam balik'.. Motip?? nak bagitau budak-budak baru nak berjinak-jinak dunia taiko ni, fikir 2 3 4 kali sebelum menceburkan diri secara serius... sebab selagi anda bekeluarga, anda tidak akan selamat! nak nak yang ader adik cun meletop... tu gulai deorang jer... try arr!



Lakonan abang besar la...Aaron Aziz... dari segi penghayatan watak, wa kasi lu 9 out of 10 bro.. sebab watak lu tak gelabah pun... memang ade ciri-ciri taiko.. wa tau sebab uncle wa taiko maa... and watak Zizan, abangLong Fadil lah...8 out of 10 sebab memang menjadi watak yang digalas zizan...die banyak kasi penonton gelak besar~




satgi kita story watak zizan kay.

Biasalah, mamat ni memang selalu laku untuk watak gangster cina. watak Dragon membongkar realiti dalam masyarakat dimana selalunya kepala gangster ialah dimonopoli golongan cina. Potong 41 nih mana mau carik..hee.. Selalunya orang atas-atas memang orang cina, balaci-balaci memang lah orang melayu oke... motip? Duit....duit....wang..wang..Lui....Lui...

Sampai last tak mati tuh Dragon ni, cekang tak?








Ok, ni adengan sebelum mati kena tikam. Alahai....sedih bebenor... wa rase, Shamsul ade bende tak puas hati dengan Persatuan Pekida Malaysia, so die wujudkan watak AbgLong Dil yang diwarnakan perwatakkannya seorang yang cakap besar...pengecut...poyo...alim-alim ubi...tak bekerja..takder duit...semua yang corot-corot arr...




Sian, wa harap pasni takder kejadian mayat mati keta tetak baling dalam laut and then tutup kes polis. =__=' rilex arr Shark! Takkan sebab selalu kena buli zaman sekolah dulu....dah besar-besar nak jadi otai dalam filem nak pelekeh semua orang... kih..kih..emo disitu yer..







Kepada golongan yang disindir..leks..leks... simpan pedang anda di rumah baik-baik.. Kalau takat baru jadi AbgLong kawasan tu, jangan buat otai terlebih...buat rileks dah kay... wa kenal lu orang weh....tapi wa kenal yang up up..wa tak kenal yang poyo-poyo... kih..kih... ( stetmen cari naas )












Pergaduhan sedarah sedaging... aih..kesian sama wa. Dah la wa minat AdyPutra..sekali lu pegang watak budak kanyaq yang baru nak up...gila duit and sanggup menentang abang sendiri. Sedikit sebanyak buat wa tawar hati... muahaa...





'' Abang Long suda keluar... . Wa mau pegi jemput .Sapa mau ikut , ikut ... ~ ''





Menceritakan apabila wang menjadi kepentingan utama...darah daging pun tak kenal suda.. Sanggup nak berbunuhan bagai. Tapi betul la kan..orang melayu memang akan tikam orang melayu... then jadi hamba cina.. Alaaa....biasa tu ....takyah cover...





Cayalah Shark...




See....betapa kekarnya body lu Aron Aziz... Gila betui.... Ni babak pergaduhan abang dan adik.





Adik degil abang nakal...hahhaa..





''...Abg tak abg, sape kacau aku kasi pecah!!!...''








Lawa tak? Lawa seh.....body AduPutra la maksud wa muahaa..teruk gila perangai dari tadi mencuci mata..ahaha... tapi style kan, hmmm... watak AduPutra agak menecewakan sebab terlalu cekang @ psyco.. kamon boy....otai tak gelabah kot, otak rileks..... lu nampak a lil bit gelabah maaf la... tapi lu tetap di hati wa... kih..kih...





Menceritakan golongan muda yang nak hidup senang... yang hari-hari nak makan Fish Abd Chip!!! Hik..hik...watchout dialog tu....sure pecah panggung!














''....jangan sampai gua kerat lu 18 kali baru lu tau erti penyesalan~~~




Ahahaha..aku suke doh watak mamat ni yang aku tak kenal nih...walaupun die memagang watak melayu jilat bontot cina... tapi watak die hidup..wa ske dialog die...yang wa ingat is :




''..Kita jual sayur 3 4 juta, lu nak jual sayur 3 4 ringgit???..''





''...Selesa? Ni lu cakap selesa!!? Kalau selesa...karaoke sofa....ade amoi lua....~''





''.....SioLang...!!! mari sini wa kasi lu seeengggg..nngallll~~~''




''....waaa...abangLong sudah keluar maaaa~''





Shark, mamat gilakuasa ni konon hero dalam citer ni sebab dah kasi potong sama King..bapak tiri dia... padahal die 'up' pun sebab pertolongan bapak die....hikhik... dapat da simbolik watak die? ok wa jelaskan melalui dialog...




''....lu kena sedar...lu di tempat sekarang pun atas pertolongan bapak lu!..''




Amacam..terkena batang hidung kan..kan..kan.... The Yusof'ss!!!

Bagi wa, babak ni tak sesuai dengan persekitaran Malaysia yang aman makmur...lari sambil tembak-tembak. Apehal..polis takder ke hape taktau la.... tapi ok la....maybe rare berlaku... bukan tak pernah berlaku......hiii












''...Abg besar sudah keluar! Gua ingat lu sudah mampos!...''






''...Lu kasi gua mati dulu la baru gua diam!...''





Ok..ok...wa sudah penat mau ingat dialog -dialog dalam filem ni, apakata lu orang pi tonton sendiri... selamat jatuh cinta pada Aron Aziz buat kesekian kalinya...tatahal...




Nampaknya, gendre filem Malaysia akan berubah rona... tak main lah hantu hantu lagi der.... back to reality cumon!!! Kongsi..KlGangster...pasni ape yer... dengan adenyer pengarah-pengarah muda...agak okayla....kita kasi peluang sama mereka bekarya... kritikkan adalam untuk membina sila jangan hantam sama waa..... tapi sebenarnya, wa rasa pelakon malaysia kena belajar camner nak berdialog pakai badan...takmau manyak cakap la....itu razak mohaiden punya style meh....mimik muka kasi kaw kaw sikit der....kasi nampak rilek and berkesan...






Babak belasah dah cantik, tapi nampak sangat itu post production punya kilija banyak touch up... jadi tak real sebab wa boleh ditek lakonan gerak perlahan yang dilajukan and nampak fake cikit! Ok la... 5 out of 10 la babak belasah....




Babak darah-darah dah okay ma... kereta yang dikorbankan adalah dua biji yang buruk la..ala biasala..takda big prob la kawan.... ^_^ Chayok industri filem tanah air!





** FILEM KITA WAJAH KITA**




Kepada Farid Kamil...takkan nak diam der????? Kita kasi tidurrrr ..sama itu Shark!! :P






Pengarah :Syamsul Yusof
Penulis:
Syamsul Yusof:(Lakon layar)
Syamsul Yusof:(Cerita Asal)
Lakonan:
Syamsul Yusof:Shark (Pelakon Utama)
Ridzuan Hashim:King (Pelakon Pembantu)
Aaron Aziz:Malek (Pelakon Pembantu)
Adyputra:Jai (Pelakon Pembantu)
Zizan Raja Lawak:Fadil (Pelakon Pembantu)
Krew:
Omar Ismail:(Pengarah Fotografi)
Faizal Yusof:(Pengarah Seni)
Rizal Ashraf:(Pembantu Pengarah)
Hisham Jupri:(Penyunting)
Syamsul Yusof:(Penyunting)
Penerbit:
Dato' Yusof Haslam:(Penerbit) <- Ayahnda

Selamat Menonton!!!!!!
''lapa...lapa...makanan..lapanyer...lom sarapan huk..huk...



2 comments:

iskandarzulkarn9 said...

terbaik lahhh.......!!
ahaha

Youjie said...

Yeah! terbalik suda..ahahhaaa