23.2.11

Rambut Nipis. ( Mood Bebel tak puas hati )

After kerat rambut, mula la aku mood swing..
Buat ape pun tak kena, tengok rambut orang macam nak nangis...mula gi kerja malas pakai bedak malas calit celak...malas sapu lipbalm bia bibir kering kontang mengelupas sampai kuar darah kalau tarik kulit kering tu.... auch!

Ntahapahapa...macam nak lempang muka sendiri. Tapi aku rasa patut lempang jer si tukang gunting tu....

Adeh nyah...kan ku bilang, aku pokoknya datang jauh-jauh hanya mahu trim.... trimmm... potong di hujung rambut yang kering tu gak mahu kasi rambut bercabag berakar kayu...

Kamu kok udah gunting rambut aku 3 tahun masih blur??

Tahu tak...camner eah, sebenarnya ok jer mase 1st gunting tu, redha la macam takder masalah la... tapi kui lama kui lama.... Mase jalan tak rasa rambut di belakang..tak rasa berat di kepala... mula la rasaa...rass..ss...ssaa.... Waaa!!!! Bila genggam rambut dah tak berat..bila sikat tak puas...

Mana pi rambut aku nehhhh....

Tula, len kali kalau nak gunting...aku nak explain betul-betul.. trim!! Tak pendek tak NIPIS.
Maybe si tukang gunting faveret aku tu memang suka sangat gamaknya dapat customer rambut panjang hantu mak limah macam aku. Yela....ade customer lain mase tu patutnya tapi die cakap datang jer..die potongkan aku dulu.... hmmm....

Die tu aku tengok da semacam time dok sikat-sikat rambut aku.. dah macam menari-nari dah mase gunting... Rancak semacam.. seriapp!! seriappp!!! Aku macam..ok cool cool...ok tu..lawa tu..ko takkan tak percaya die...die la selama ni mencantikkan rambut ko kot!! Ok...ok..cool....

* Cantik ker..muahhaaa...

K sambung, pastu..last-last die tunjuk cermin belakang rambut aku... Ala style skunk memang la sesuai dengan aku..aku on jela..balik jumpe kawan-kawan dengan semangat... Semangat ' yes..saya suka rambut saya..rambut saya dah tak berat macam dulu..tak serabut sangat..tak messy... dah nipis and senang diurus...saya kan malas..blablabla wuthehell..'

Tapi..kui..hari kui hari....mmm....
Nipis la...tak puas la...tido rasa takder rambut kacau muke ai pun~ auw...
Bangun rambut cacak-cacak tak sexy dah .... ( hantuk kepala )
Pastu nak curly-curly dah tak kembang..
Nak tak curly pun...mm...

'' Pasni, bela rambut balik yer miss Youjie....
Sila jangan bebel..rambut depan tu ko nak simpan panjang kan apesal ko gatal mulut suh potong gak? Padan muka kau hahaa...''

Tula...len kali jangan semangat semacam bila berada di atas kerusi saloon...kerana sesungguhnya, saloon tu takkan mampu merubah apa-apa dengan extra gunting atau extra cuci rambut ko tu....




Rambut adalah mahkota wanita, kalau banyak songeh sila pakai tudung. ^_^
PESANA KHIDMAT MASYARAKAT KAUM HAWA




8 comments:

♥z@z@♥ said...

u're so cute babe..xpe, tggu rambut panjang..cmnie pun dah cute sgt..cam korea pun ade..salam kenal...

farahD said...

i am so sorry to hear that..but either way u look beautiful as always maybe not as perfect as before (as u felt before)... on the other handkan, ur article ni sgt hilarious...the way u story mory...I like it.

my sis and i read it and we LOL...not because u dpt rambut nipis tp cara u cerita mmg funla =D

Anyway stay cheerful oke...remember u always have ur felt flowers to cheer u up ( i guess hehehe)

Muaxx

Youjie said...

Zaza :

Salam kenal. Calit jari sikitt...
Hehhe tq zaza, koreamorea la nih eah.. ok ok smangat blk dah.. ^_^

FarahD :

Hehee..tak sangka mampu membuat org ketawa, selalu entry sy tulis mcm bosan siot jer... maybe ni memang betul-betul sesal so betul-betul kasi perasaan sama itu penulisan... lol... Thnks Darl~

Anonymous said...

suka la rambut sis pendek ke pjg ke nipis ke tebal ke teteap cunnn bgt!!

p/s: ape rahsia rambut sis nampak cantik yer.. (sila jawab jgn tipu2 tau)hehe

Youjie said...

Rahsianyer... Pencahayaan yg baik semasa amik gamba :p
Takderla... Ntah tah tahu, maybe cantik tp tak brapa nak sihat hehee.... ^___^'

Katak Hijau said...

huhu kita pon penah kena camni gak.. suh wat len, dia g ptong pendek n nipis.. pastu pae lg.. nanges la sampai dua tiga hari sampai bengkak mata.. haha.. takpe2.. pape pon youjie tetap kiut.. ngeeeee

Youjie said...

Sian kan....
Kadang2 deorang ni obses rambut sgt kot..
pantang nampak nak selinap hahaha....


Tq kekatak~
Gulps...apasal katak? Ijau? ^_^

Katak Hijau said...

sbb i suke katak.. tp i lagik suke youjie.. ahaks.. ;p