21.2.11

Khairul Fahmi sombong?

After setelkan beberapa footage suasana pilihanraya kampus, kaki ku hayun melangkah ke Balai Media, hasrat hati mahu menyiapkan saki-baki kerja yang ada.

Di enterance. ternampak junior-junior yang gigih menjual paper... Berita Kampus..aih..terkenang zaman aku.. Buat aku terharu bila kanak-kanak rabena cecomel ni...lansung tak paksa aku beli paper dari diorang, siap bagi free...

Usyar helai demi helai... aik! Bilamasa Khairul Fahmi mai sini?

Aku sebagai salah satu peminat KF sejak-sejak tengok Malaysia menang dengan Indonesia dat day, dengan gigih terus serbu budak yang interview KF nih....

Lebey kuarang camni....

Aku : Ehh..ehh..sape KF datang usm bila eah?

Budak : Datang masa persahabatan dengan USMFC la kak erin...

Tanpa menunggu ulasan lebih lanjut,
Aku : Sapa interview KF nih? ( Dengan mata bersinar-sinar... )

Budak : Kami-kami la kak erin...kami semua...die tu sombong!

Aku : ( Mata tak bersinar tapi berkerut plak . ) Hah? Die sombong bia betul? Die camner sepanjang interview tu?

Budak-budak ( ramai ) : Alaa...die tu sombong, belagak... lepas tu kerek plak tu... jawab macam taknak jawab... ee..sombong la kak erin..

Aku : Owh....kak erin ske die la..tapi macam dah taknak suke dah lah..

Budak : Takyah takyah...buken hensem pun kak erin...

Muahahaaa...hamik kau! Budak wartawan la katakan...laser tu memang laser.. tulah lebih kurang yang aku ingat dialog kami, aku ni shortterm skit bab-bab mengingat haha.. ade la banyak lagi yang diper'kutuk'kan ...tapi biarlah setakat itu yang aku rasa nak tulis di sini.

Phew~~.... so?

Aku adalah tidak lagi mahu menjadi salah satu peminat Khairul Fahmi. Sekian terima kasih.

Haaa...see...see.. senang tak hilang peminat? tuLAA..jangan la sombong sangat, maybe die malu lah aku rasa..tapi kalau die malu takkan bebudak ni nak propa sampai macam tu... Must be something la kan...

But then...walau pun die malu, die patut sedar and usaha untuk melawan kemaluan die tu. Hmm...ape aku cakap nii.... bagi aku..die patut usaha la untuk buang sikap malu terlampau yang telah menular menjadi 'ala-ala sombong' tu. Kan dah disalah faham...rugi jer kena cop 'sombong' and blablabla...

Kami tahu la kami ni media dalam universiti jer kan....kan...
Cuba kami ni Media Perdana... mahunyer senyum sampai telinga kan..kan..kan...

Ellleee.....~~~

5 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

bagi yuyu KH bags orang nya... takkan la dia nak layan semua nya orang akan.. ada gak yang terlepas pandang.. dia bagus :)

Youjie said...

Ngeee... tulah kan, takkan die sombong tak bertempat..
Tapi...mmmm..musykil laa.. :(

dewajiwa said...

gugup, barangkali.
tapi betul la, dah jadi public figure mesti belajar jadi mesra-wartawan sikit. wartawan bukan nak jatuhkan pun cuma nak lariskan paper kena la ada sensasi sikit. kalau sombong, ke laut la.

Youjie said...

hEE...betul tu..
Watcmner kan, tu harga yg perlu dbyar utk mnjadi seorang public figure..
Peramah sikit....sikitt jer...

Hii...:)

fani cun said...

kf somong? chesedale betol...patutlah aritu aku nmpk dia kat feringgi pon dia x senyom....eh tp aku pon x senyom kat dia..haha