15.7.10

Beg Buatan sendiri

Bile saya menjahit, otak saya akan terlalu fokus ya amat..hingga tahap saya mempu mendengar basikal yang dikayuh di sebalik bangunan...dan kicauan burung di tingkat 5 walaupun saya di tingkat bawah sekali...kadang-kadang saya dengar deru angin..tangisan bayi.... Sebab itu saya taknak menjahit waktu malam...telinga saya seperti lintah darat..ehh.. seperti kucing...ehh bukan, mm..seperti helang! hehee...

Hari ni, saya siapkan 2 slingbag...sebab saya mulai menjahit dari jam 2 petang sampai 12 malam tadi baru siap, saya memang akan duduk di kerusi hingga tulang bontot saya lebam dan rase bontot hilang. ...ohh no i cant feel my butt!.... Nada Simon dalam Dark & Knight mase die dalam ketapi sambil menjelirkan kepala ke luar tingkap... Detail tersangat. Kain yang saya pakai hanya kain cotton yang lebihan jahit baju kebaya bulan lalu, mm..ekceli...kain tu tak terjahit pun sebab saya belom blaja buat leher baju kebaya sebenarnya tapi gedik gak nak buat baju kebaya konon..jadi saya buat half way and giv up dan terus potong dua baju tu bagi puas hati saya sendiri.... perangai macam witch kan...

Tapi ade hikmah, tuhan sentiasa membuat sesuatu engan sebab dan hikmah, hikmahnya disini...dari kebaya tak siap kepada 2 be yang cool! nanti saya upload sebab broadband ni taknak bekerjasama dengan saya....haih~

Sebenarnya...saya tengah merangka bisnez dengan makcik saya, die nak jualkan beg-beg yang dah saya jahit tapi saya hanya simpan dalam kotak bawah katil...tak yakin nak tunjuk kat orang lew katakan..saya kan humble... Ngee...muntah!

Dan kalau jadi, saya hanya buat secara suke-suke jer....

Saya dah terlelap beberapa saat tadi..

Nak tido, besok nak keja..dah 2 hari saya tak kerja tak jumpa mac kesayangan kat opis... Nak main snap gamba kat mac and upload Fb besok..poyo kan..

Papai awk...sayang awk coz baca blog saya.

5 comments:

fndrocka said...

boleh jugak jual kat alam maya..iye tak?

youjie said...

tapi kayaknya seperti nggak etanding produk di pasaran dong~~

cik S said...

Jahit baju saya pleaaaaaseeee :(

Neng Ayu said...

Baru sempat mampir nih!
Liat-liat dulu....
Situsnya bagus nih!
apalagi kalau disuguhi makan!
hehehehehhehehe
Kunjungan balik ya sob, ini blog saya
http://modelkebayamodern.blogspot.com/
Salam kenal....

Youjie said...

makasih! salam kenan juga sama kamu...~