15.7.10

Student USM


Saya dah janji akan tunjuk gamba beg yang saya jahit semalam, ni lah die....comel kan...kan...kembang kempis kembang kempis hidung nie taw....

Sepanjang hari ni saya buat editing untuk news usmtv sorang-sorang dalam bilik editing lar, jam 9 sampai 4 petang tersengguk-sengguk...bangun jap..tido jap sambil duduk... Macam ni la jadinya kalau takder geng...macam rasa siri bercakap dengan hantu pun ada, nyanyi sorang-sorang...makan coco jeli sorang-sorang..minum 3in1 sorang-sorang... Tapi ade hikmah, kan saya dah cakap semuanya ade hikmah..hikmahnya keje saya siap penuh tadi...

Jadi saya boleh balik lepak bilik kawan awal...dan hikmahnya, daya baru terjaga dari lena yang masyukk sangat....GOOD MORNING!! Nggee.....lap air liur basi jap.

Budak 1st year dah membanjiri usm, mase lunch tadi saya macam dapat bezakan dengan mudah samada budak tu 1st year kah...2nd year kah....3rd year kah...hehe camner tue eah?

Ini fomulanya... Budak 1st year :

Rata-rata skema dan macam kejutan budaya sikit hakhakhak..i loike dats word.. Dorang akan kelihatan sagat taat dan setia sekali kepada usm, mereka ni kalau boleh nak jer berseluar slek hitam.berkemeja lengan panjang..berkasut stokin bertutup..aww.sopan nyah... Yang paling obviouse doraang akan gantung kad metrik kat leher macam takut kena buang university kalau tak gantung, agak-agaknya kalau saya pura-pura pakai baju guard then tahan budak yang tak gantung kad metrik pastu ugut nak kene batal pendaftaran uni. dorang, meraung agaknya...hakhakhak..keji keji.. tu budak 1st year, baju baru beg baru..kasut baru......macam raya la erangsir aru bagai..hihikk

2nd year :

Ok 2nd year ni jenis kejutan budayadie bile die rasa die dah naik senior sikit, dorang ni akan kelihatan antara taraf paling ergaya dan ala-ala vouge gitu. Dan jumpe identiti lah kunun dah penat jadi 1st year pakai skema-mema...hahhaa Make up tebal-tebal tu atau pun macam super stylo lah..pandang budak baru pun macam taknak pandang...maklumlah..i kan senior you! ahaks....gedik siyot..

3rd year :

Golongan nie dah melalui dunia skema, dunia glamour dan masanya untuk deorang stick kat satu cara pemakainan yang leih bersifat 'bemyself' dah takdernya nak melaram gi kuliah...dah busy final projek, kadang-kadang kalau lepak area-area skul berseni ni..siap boleh jumpa student pakai baju pagoda dengan kain pelikat, cool kan!!! beza kan...kan...

extand year :

Golongan nih akan kurang kelihatan, satu sebab dorang pulun nak majukan diri..dan satu lagi memang spisis deorang nih malas bangun siang untuk melihat dunia, tido-tido tido malam tido siang tido...bile agaknye nak maju...kui..kui..kui..

SEKIAN! presentation menganai cara membezakan student usm berdasarkan pengamatan saya...hehehee

wEh! MCd ade kuarkan burger 1 set RM13.60 GCB Grilled Chiken Burger!! Jum try..

3 comments:

Anonymous said...

comey..
kreatif..
leh jual..
:)

Youjie said...

shiapa kamu..hohohohhooo

cik S said...

hehehe agak2 aku kategori yg mana? sebab aku mmg x kelihatan langsung :P

p/s: bukan ko pon sama x kelihatan ke? and kdg2 split personality pakai mcm1st year, kdg 2nd year, kdg 3rd..kdg x dpt dikesan? :P