16.6.10

Itik dan Ayam Daging..

Macam sedap kan ayam itik.... tapi ape lah nak jadi kalau seorang itik bercakap dengan seekor ayam daging? Itik tanya kandang kerbau dimana, ayam daging bagitahu lubuk buaya....

Ekceli i'm guilty lah pagi tadi punya kes...citer die camnie, seekor eh bukan sorang mat saleh lengkap berbagasi dan berbeg galas masuk ke kedai mahasiswa nak bertanya tempat. Dia tak bertanya pada aku, tapi pada kaunter bayaran lah....

Mat Saleh : Can u help me...where's ^$#(&)&)harin..

Kaunter : What hari?

Mat Saleh : *&%^$*daharien....bendhari..

Kaunter : Ohh...Berita Harian!

Mat Saleh : Ya..ya..bendharian..

Kaunter : Go straight..then turn left...blabla...

Mat Saleh : Oh tq very much... ( Berlalu pergi )

Aku : Ohh..shit lah!!

Bilamasa bendahari jadi Berita Harian dan ape kes plak pelancong nak cari Berita hARIAN adoi aku takleh blah dan terus berlalu dengan rasa bersalah...aku tunggu gak la amat tu kot-kot die turnback..tapi tak pun..so, aku rase kesian gile kat mamat bendul tu...haihhh! Bendahari...bendahari...

Ok, tu fenomena pagi hari sebelum masuk opis.. then aku mendapat arahan ada meeting di Balai Media a.k.a C10. Sesi photoshoot man! Sangat lucu dan nostalgia...

Nostalgia???

Then aku diminta berjumpa Dekan Dr.Adnan....

After that aku ke Q'bay layan Subway kejap...book tiket wayang.....then balik opis...

Then, yang pasti jadual aku 10 hari kehadapan akan sangat lengkap dan super sibuk sebab SUKUM-35 yang diadakan di USM. Tahu ape SUKUM? Sukan Staf Universiti Malaysia...dan Prof. Asma meminta WebTv Usm buat liputan sepanjang SUKUM untuk dimuatkan dalam webside kami ..

- Gi Meeting -

Hmm...saya nak sepak kepala someone kerana telah menyebarkan fitnah ke seluruh skul ni....Thanks Dr.Adnan sebab jadi reporter terbaik ! Caya sama lu lah!!!




BERSAMBUNG.............

4 comments:

zaidharis said...

haha,
nice entry,
kesian jugak dekat matsalleh berita harian tu,
=)

cik S said...

bukan sukun? hahahahah x pernah tau pon ada sukum lol!

Youjie said...

Zaid :
Memang kesian dowh...down aku buat seketika mase tu...

S :
Ko ape taw~

Youjie said...

Zaid :
Memang kesian dowh...down aku buat seketika mase tu...

S :
Ko ape taw~