9.6.10

Kawan Saya Dunia Saya!

Photo Caption : 9.oo pagi waktu Malaysia, tingkap atas bangunanPusat Pengajian Komunikasi USM..area bilik Research Assistant.

Apa perkembangan saya?http://www.emocutez.com
Tak banyak yang berkembang selain makin menguncup! ( Kecuali rambut ) Busy dengan proses transkrip..transkrip...transkrip yang berjalan macam nenek tua usia awal 90-an sambil menggenggam tongkat. Ekceli..taklah busy seperti yang tergambar...http://www.emocutez.comtapi kira busy la jugak..kalau tak nampak dimana kebizian tu...hah, sebenarnya ia terletak pada kepala otak...otak bizi fikir macam-macam sebab tu hanged macam sekarang.....rase tak sangkut-sangkut?http://www.emocutez.com Downloading...pending.....
Okeh lah...nak citer topik Kawan Baru Saya! ..lately, saya ramai kawan. Taklah ramai, memang tak pernah sikit..tapi ramai yang baru masuk YFC ni, tak kisah dari sumber ape pun, yang penting bukan FBhttp://www.emocutez.com semata-mata..argh camnerlah nak avoid perkataan 'fb' dalam kehidupan sekarang, kalau takda FB @ Tenet @ tak meng'konek..rasanya boleh hidup segan mati terus. Oh ! YFC tu Youjie Fun Club..hahhaaa !!http://www.emocutez.com
Camner nak cerita yang saya ramai kawan lately? Sebab nanti ade yang fikir selama ni saya kera sumbang...oh no! Tidak..saya memang kelihatan seperti ker..tak..tak..memang kelihatan selalu sorang-sorang...dan berwajah bengis...http://www.emocutez.comtindakkan saya sebegitu ialah atas alasan tak tahu nak bahagi masa lepak dengan kawan mana satu dan tujuan menjaga hati semua...ok cool kan..
Tapi sejak grad ni, ada beberapa kenalan baru saya temui...mm..saya temui tak sesuai...saya kenali...mm..kenalan yang saya kenali, bosan sangat...tuka-tuka... http://www.emocutez.comKawan baru yang saya kenali...saya tak hantar gambar masuk Sahabat Mangga atau URTV oke..sangat lame...saya hanya...mm..saya hanya buat tak tahu jer...pastu dapat kawan. Ok ker macam tu?
Yang saya baru kenal dan macam kenal lama, ala biasa la..saya kan peramah...saya kenal Sakinah yang pernah buat pengakuan saya ni kalau pandang orang macam nak terkam..haha...dia panggil saya Vampire...http://www.emocutez.commm..ngall~ Then kenal bos saya Qiqi yang belanja saya kerat rambut kat hair extream...http://www.emocutez.comramai fikir kami kembar walaupun saya tinggi dia setengah meter dan besar dia setengah tan...camner kenal eah....oh webtvusm...
Then kenal kawan-kawan opismate RA seperti : Nanabaik..yang kelihatan berhidung merah sebab buat partime badut sarkashttp://www.emocutez.com, ok kiddin..die selsema sebab banyak makan belacan..betul ker?? Ira..ske kentut...Lim yang siyez 48jam sehari...dan Nas budak praktikal yang kadang-kadang emo..kadang-kadang sengal....tapi sekarang die macam dalam kondisi yang macam tak berapa betul...http://www.emocutez.comsaya rasa jelah, sebab kalau lelaki tiba-tiba merokok tu...ada la tu...choi! Tak kuat!http://www.emocutez.com
Kelmarin, saya kenal ramai student master dari bilik sebelah...bilik Research officer. Aina..yang suke buat manja kucing miow..miow...ske berseloroh dan kelakar. Rudy..seronok dengar wartawan ni bercakap sebab macam..mm..macam best sangat, maklumlah wartawan kan...Ain..malu-malu dengan aku sikit...Wani...yang baru kawen! http://www.emocutez.comYeay...selamat pengantin baru akak!! Nak kawen gak!! Ehhhh!! saya kagum..kagum dengan semangat belajar tinggi mereka, tunggu lah nanti duit cukup aku saya pun nak sambung master juga...baca nada sedih disitu.... Tapi masalahnyer bile nak cukup RAJIN?http://www.emocutez.com
Kawan webtv plak.. Hajar..Adrian..Lourdes...Edmund & Ah Chong! Hahaha....kalian itu dari major Filem dan penyiaran, jadi tak lah kenal sebelum ni...tapi kenal la jugak...tapi semakin kenal lah kan...owh kami ada budak praktikal kami sendiri untuk dibuli-buli.. Akhma dan Syafa yang selalu panggil aku 'pompuan rambut reflesia' haha..rambut kembang lah tu maknanya...hot lah tu maksudnya....http://www.emocutez.comaish..tak respect senior nih.. Pui~
http://www.emocutez.comKawan Bakti ialah Kak Iati, pelajar Master Akitek merangkap bekas roomate 2009 saya...dia seorang yang berdidikasi tinggi http://www.emocutez.comdan banyak selendang dan gila pakai selendang...stylo dan baru jer beli beg cantik harga RM45 yang lawa dan saya nak beg itu!!!! http://www.emocutez.comAda kena mengena?? Kak Fairuz, pelajar Master Sains Pemakanan....hari-hari menunggu nangka kering dan tunggu nangka tu kuarkan sejenis kimia ape ntah...haha...hari-hari balik bilik bau nangka ini budak! Kak Nadiah, pelajar Master Sains Farmasi yang selalu pening nak cari pembekal tikus putih yang murah....dan tak gila...hahhaahttp://www.emocutez.com saya suka paksa dia citer pengalaman-pengalaman die menggilakan tikus-tikus..hahah macam joker ganasnyer kan..kan.. Then Kak Linda, Master Sains Pemakanan yang suka makan garam walaupun tahu apekejadah kesan dari pemakanan garam berlebihan..tapi dialah geng makan garam saya!!...dan Juliet, coursmate saya..dan kawan baik saya selama di USM.. ala minah ni semua kenal ok...http://www.emocutez.comtakde kena mengena dalam topik 'kawan baru ' saya.hahhaa jangan marah Juju!!! Nanti i blanja kuaci yer...
Kawan baru sape lagi eah.....mm..http://www.emocutez.com

Tapi kalau kawan lama yang terbaca dan tersedih atau terkecik hati..kau tetap dihatiku, tunggu nanti saya buat posting kawan lama saya pula yaa.... ^__^
http://www.emocutez.com
Kesimpulanya...saya sangat sayang kawan-kawan saya...lama..baru...mendatang....tanpa kalian, saya akan bosan dan sunyi dan ketika-ketika tertentu terpaksa berjalan berseorangan dan bercakap dengan pokok...menangis dengan pantai....mengadu pada kucing...ketawa dengan cermin......http://www.emocutez.com
.
.
.
.
.
Mengkonek = Meng'connect
http://www.emocutez.com Papai nak sambung kerja dan gi lunch!!!

4 comments:

Pumpkin Peroz said...

i love this post...hehehe..
btw, nangka da kering..nk start wat dadih plak..heheh..
u are my world too hun...hugs and kisses...hehe~!

cik S said...

YFC...???? boleh blah~~~!!! :P

Youjie said...

Piyuz :
Hhahaha nangka dah jadi dadih?????

S : Hhahaha..welcome 2 da club!

cik S said...

cait!!! bila masa aku sign up hah? sila rujuk keahlian i diblog saya sekian terima kasih :P