20.5.09

Enjoy lah yer...

Setiap hari seolah hari yang baru bagi aku...bangun jam6 pagi dan bertolak ke tempat kerja tepat jam7.15 dan sampai ke ofis jam 8.05pagi.. dan pulang jam5 dan sampai rumah jam6.30petang....

Dah 2 minggu berada di RTM Penang dan kehidupan semakin menyeronokkan dengan longgokkan kerja-kerja dan himpunan pengalaman-pengalaman baru yang berjaya aku kutip di sepanjang perjalanan praktikal...

Selain dari kesedihan tidak dapat online kerana P1 wimax belum ada coverage di kawasan Bayan Baru..hanya di ofis tempat aku curi-curi update blog dan yang pasti posting aku akan makin kusam dan tidak bewarna...huhuuu...

( doa-doa hujung bulan ni dah dapat pasang TENET dah 2 kali aku bertanyakan hal sama di P1T stop P1 wimax..haihh~ )

Walaupun aku belajar dalam major kewartawanan tapi disini aku mempelajari pelbagai ilmu budak filem dan penyiaran haha...doa-doakan Dr.Azwan A.K.A pensyarah aku tidak marah kerana aku menyimpang arah disini.. Bestnye dapat belajar banyak software dan bekerja di konti..hihii...dan petang ni kami akan buat rakaman untuk segment REMAJA DI MUTIARA dengan tajuk Bohsia..urm...skripnya aku masih belum selesaikan..jap g lah...

Minggu depan aku akan ditempatkan di bahagian unit Penerbitan hiburan dan sukan..alahai apekah itu??

Dan bulan seterusnya baru aku akan ditempatkan di Unit Bilik Berita..hehe..menjadi wartawan selama sebulan dan menamatkan latihan praktikal 3July Nanti... Mmm...situasi bilik berita agak tegang aku lihat berbanding Unit rancangan..kadang-kadang rase seram sejuk menjenguk ke dalam...setiap mata yang memandang macam nak telan...hahaa..kiddin lah!

Juz wondering kawan-kawan di jabatan lain...di Media Prima gimana ya...di Bernama...di Berita Harian...di Utusan..The Star..NSTP....semuanya sunyi tanpa khabar berita... mm..i miss u all beb..

Pesanan buat mereka yang DIAM :
Alahai kalian~ Hantar-hantar la khabar kat aku di Penang ni..share-share ma...n korang dah check belom result?? Semalam da kuar tau...cepat-cepat g check kat Healthy Campus USM okeh~

Erm...kawan-kawan baru di sini ajak sarapan la....tataa....

Nais lemak..roti..teh o..kopi..bla..bla...Rabina...heheee ^_^

4 comments:

Daishie dc said...

have fun with your work youjie...

Youjie said...

Daishie :

Thanks sumandak!! hihii...u too OKEH!!!

vidadarisakura said...

neh~baru jak aku tepikir maw bawa ni wimax balik sabah.
sekali d penang pun teda.
apa lagi la sabah.
hee

Youjie said...

vIDADARI :
eHH...cuba dulu bah..
Mana tahu sana dah ada....
^_^