30.4.10

Penganggur bunuh diri

KANGAR - Gara-gara kecewa setelah menganggur empat bulan seorang pemuda nekad menamatkan riwayatnya dengan mengantungkan diri di bilik tidur rumahnya, di sini petang kelmarin.

Mayat mangsa, Chuah Wooi Keong, 24, ditemui ibunya, Lim Chai Eng, 74, di tingkat atas bilik rumah kedai yang didiami mereka dua beranak itu di Jalan Alor Setar-Kangar kira-kira pukul 6 petang.

Ketua Polis Daerah Kangar, Supritendan Abdul Rahman Mohd. Noordin berkata, pemuda itu menggantung diri dengan menggunakan tali jenis nilon sambil meninggalkan nota di sisinya.


http://emo.huhiho.com
- Kosmo
30.4.2010





http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com
Ok stop!! Mengapakah berlaku perkara sebegini agaknyer? Maybe tekanan luar dan dalaman seseorang tu mempengaruhi tindakkanya bukan?
Kalau duduk rumah...mak bapak sanak saudara taulan bebel 24jam...
' ko nih ape nak jadi nih hari-hari dok rumah mengabeskan beras jer...haih la anak bertuah nih.
http://emo.huhiho.com"
Tekanan dari kengkawan sekeliling...
" Weh...aku plan nak beli BMW lah minggu depan!...awek aku yang ke 4 tu pun aku lom belikan hadiah bufday...duit kat bank nak buat ape hah? Hah amik ko..
http://emo.huhiho.com
Tekanan dalaman..
'' Isk ape lah aku ni, semua dah mula maju pegang duit sendiri..aku nih dok harap duit mak bapak...macam sampah mesyarakat...nak kawen takda duit...takda duit awek lari...takda duit takleh bergaya...kawan-kawan buat buat kenal...orang pandang sebelah mata...haihh...biarlah aku mati jer kalau camnie..haihh!



http://emo.huhiho.com

Dunia rasa kecik besar..kecik besar!

http://emo.huhiho.comYoyo Pesan! : Rileks lah wahai penganggur-penganggur sekalian, jangan lah rasa down sangat sebab takder keja ke ape ker...duduk rumah tu tolong la masak ker...sapu sampah ker...pasang lampu toilet yang asyik terbakar tu ker...tak pun sapu halaman...boleh jer nak ngorat anak dara jiran-jiran kan... T_T Kalau kreatif tu , buat lah kraf-kraf tangan jual kat 'Jalan Hang Lekir' ker..betul tak? Tak pun..belajar la ternak kambing ker...menanam ker..dari dibiarkan laman tu penuh semak kan...sejuk perut bakal mertua tengok kesungguhan tu...hehhee Tak pun!! amik keje partime kat mana-mana tak kisahlah Cashier ker..keja kedai runcit ker...tak pun jadi macam aku..partime je mana-mana sementara dapat keja tetap kan...takder hal nyer lah!!
http://emo.huhiho.com Ok! Ade rasa itu semangat sudah datang? Inspirasi? Bunuh diri bukan penyelesaian segala masaalah ok...dan ai bercakap berdasarkan pengalaman...
Ops!!!

Selamat menikmati hidup! http://emo.huhiho.com

3 comments:

Pakcu said...

jgn bunuh diri..masuk neraka-ustaz sekolah rendah aku pesan dulu~ =)

Namukiawa said...

ye...sokong.ustaz akuh cakap pown bende y same.

but really,x kan mau bunuh diri trus?cuba carik kat tempat len...musti ade keje nye.~akuh harap x jadi camni lak.huhuhu

Youjie said...

Pakcu :Hehee..tu la kan..haihh~ Bila kewarasan tidak dpt digunapakai jadi camnila...
Namukiwa : Yer..yes..benar2 aja kamu...