7.8.08

Makhluk Tuhan Paling Rajin!!!28 July 2008….KULIAH MINGGU KE-10 ykt214….

Hmm..actly kena mintak maaf kat prof. Wang nih coz minggu ni group kami sesetengah jer yang datang kuliah..huhuu…sowiey prof, janji tak buat lagi.. especially tukang karang nih.. sebenarnya kami dah serik dengan kuliah last week yang membosankan, sesungguhnya kami kurang tumpu perhatian pun dengan siaran Video yang dipaparkan tu.. and finally baru sedar minggu ni prof. Wang yg datang kuliah dan bukan Eng Kiat tu jadi rasa sangat lah rugi dan menyesal dengan perbuatan sendiri, huhuu…so sorry again my dear lecturer.. ngeee~


29 July 2008…. 1ST MEETING….. Hamzah Sendut I…1200…

Semuanya hadir dan sangat menepati masa! Good bebeh… Hari ni pembahagian tugasan dan pemilihan tajuk, kumpulan kami memilih topic : IMPLIKASI DAN FAKTOR HASIL DARI PENGGUNAAN TEKNOLOGI DARI KALANGAN MASYARAKAT GENDER…. Kerana kami merasakan topic ini agak menarik dan pembaca sekalian dapat mendapat hujah dan huraian terperici mengenai factor apa yg mendorong sesuatu gender dalam menggunakan sesebuah teknologi dan impaknya terhadap mereka dari penggunaan teknologi tersebut…cool!! Mmm.. menurut jadual, kami akan mula mencari maklumat tambahan besok dan siapkan drafnya sebelum isnin depan..moga segalanya berjalan lancar..hiii

P/S : Sorry to say, kami memang rajin..hahaaa…. ;p

1 Ogos 2008…. 2nd Meeting….. Hamzah Sendut I…1700…

Okay..agak kecewa hari ini perjumpaan terpaksa ditunda kerana sesetengah dari kami ada temuduga untuk CAMPUS WEB INTERNET RADIO di school, walaubagaimana pun tepat jam 1700 kesemua jadir untuk membincangkan topic yang dipilih dengan lebih mendalam setelah 2 hari mencari maklumat..(harap semua begitu) Perbincangan yg serius amat membosankan..warghhh..diz is not ours style!! Plz…make some changes hohoo…

Heheee…salah seorang ahli kumpulan yang kreatif mencadangkan kami berhujah menggunakan teknik kuiz iaitu berkonsep ‘ SIAPA CEPAT DIA DAPAT’ hii..akhirnya terhasil lah pelbagai idea dan huraian yg cukup konkrit diantara kedua pihak yang beradu kepandaian hingga suasana di kawasan kami amat meriah dan mendapat tumpuan..hehee.. kami telah Berjaya menyenaraikan 6 sub topic untuk penyelidikan yg lebih terperinci..plus beberapa idea yang segar setelah melalui segala bentuk pertikaman lidah kerana perbezaan pendapat yang ketara.. U all so rocks guys!!


P/S : Actly ada yang hanya sekadar lakonan..ngee~

4 OGOS 2008….3RD MEETING….Hamzah Sendut I …. 1400….

Hari ini kami mengadakan perjumpaan terakhir sebelum membuat post pertama kumpulan kami. Di sini juga pengumpulan data dan segala gambar dan video telah diambil dari ahli yang bertugas .. Huhuu..actly setelah aku search-search blog kumpulan-kumpulan yang lain, terasa amatlah terganggu di fikiran…sama ada blog kumpulan kami adalah yang terteruk atau blog orang lain jauh lebih menarik..hukhukk…god help me!!!

Akhirnya kami membuat keputusan utk membuat tajuk berikut sepertimana yang telah dijelaskan melalui draf di atas semoga kalian bersabar menantikan ulasan hebat topic ini dari kumpulan kami heheee….Watchout!!!

Fuhhh! Walaubagaimana risau dan ‘psycho’ nya kami, kami tetap akan melakukan yang terbaik untuk YKT214 dan blog kami yang tersayang nih.. Mmmuahhhhhkss!!!!!


P/S : Ni sebahagian hasil terkumpul hari nih..hikhikkk thankss…. ;)

5 OGOS 2008….4TH MEETING….Cafe Cahaya Gemilang….1400

Haih..esok dah kena bentang untuk post minggu ni, tukang karang nih dah sangat nervous jadi perjumpaan kecil-kecilan dibuat secara spontan untuk membincangkan apa yang bakal dihujah besok, harap-harap semuanya berjalan dengan baik sekali..hihiii… kami membuka blog kami dan membuat sedikit ubah-suai disamping memikirkan idea-idea kreatif utuk blog kami dengan harapan “ BIKINI vs SWIMTRUNK WEBLOG “ mampu menarik perhatian pembaca dan yg PENTING! Tutor kami Eng Kiat dan Prof. tersayang Wan Lay Kim…heee..( Blushing :p)

After 3jam memerah otak, akhirnya kami telah mempunyai hala tuju dan cara terbaik (hopefully) untuk melakukan perbentangan besok. Pencarian artikel dan grafik yang bersesuaian diharapkan dapat memeriahkan lagi “ BIKINI vs SWIMTRUNK WEBLOG “. Yang paling penting, semoga tukang karang ni tak gelabah besok yerk...huhuuu…No comments: