23.7.12

Hijrah keranaNya.

Hola assalamualaikum assalamualaikum...(✿◠‿◠)

Kalau kita berubah untuk menjadi baik kerana Allah, Allah akan menghantar orang yang baik-baik untuk bersama-sama kita.. Amin.

Hari ni hari pertama secara official me berhijab, not to mention to the whole world just nak adakan catatan untuk diri sendiri, finally bisikkan hati dimakbulkan illahi.. Dia maha mendengar kan..   ✿◕ ‿ ◕✿

Task hari ini banyak, as usual..tak pernah sikit. Membeli borang gerai tapak konvo usm, update urusan kedai mama, siapkan story board and skrip untuk news USMTV july edition and check order dari customer itu semestinya. Jadi itu, me harus selesaikan satu persatu dengan cermat.

Tak sangka, hari ni juga dekan pusat pengajian me mula berhijab. Makanya siapa-siapa yang terserempak dengan me semua jugalah menegur perkara yang sama ..'' ehh, pakat dengan Dr.J kah ni? ''.. me yang sungguh nervous hanya mampu gelak dan mengiyakan... dalam hati, rasa lega..sekurang-kurangnya me tidak keseorangan today menghadap dunia baru... thee..he...

Kepada yang ingin berubah ke arah kebaikkan, alhamdulillah syukur.. tandanya kita di dalam pemerhatian yang esa. Sesungguhnya Dia maha penyayang...

  (•‿•)/ Selamat berpuasa hati, mata, lidah, kelakuan dan pemikiran..







2 comments:

fifi aswana said...

Alhamdulillah.
Selamat berpuasa kawan.. :)

fani cun said...

weh erinnn dr j pakai tudung jugak dah keee???waahhh alhamdulillah...