27.8.09

Burung Biru

Bangun pagi dengan penuh puas dek ulitan mimpi indah semalam....


Tambahan lagi kuliah jam9 telah aku ponteng..dan ramai yang bertanya kenapa aku ponteng sepanjang hari ini...

Jadi ku rasa bertanggungjawab untuk menjawabnya..disini jer..

Yang Sebenarnya....aku telah bangun, pilih baju..duduk sebentar bertafakur...belek-belek jam loceng di bawah bantal....then berkira-kira waktu yang wajar untuk mandi..berkira-kira samada Tuan Haji amik kedatangan ke tak hari ni...berkira-kira apa agaknya topik pembelajaran hari ini.....

Tapi sedar-sedar dah jam 12...maksudnya aku dah terlena tanpa berkira-kira lagi...

Hujan lebat di luar..kilat sabung-menyabung...kala ini memang ngeri bila berseorangan..
Like me rite now............Lalu...tubuh ku sirami air paling dingin walaupun sudah jam 12.30 tghari..Bersiap untuk ke kuliah jam 2 petang...kelas foto jurnalis... Main-main cinta di YM... ( abaikan ini )dan sign out....

Nak tutup tirai bilik.......TETIBA!!!!

Ternampak seekor burung biru di atas pokok sedang bersiul-siul...mase ni dah tak hujan...sangat comel..sorang-sorang jer die..tapi cukup menonjol.. Background hijau telah membuatkan ia teserlah dengan warna Biru Laut..
http://emo.huhiho.com
Kawaa'ee desne~

Atleas aku terasa sangat bersemangat dan terhibur.. hati seperti bersiul-siul kegirangan melihat panorama seperti ini..nampak kehidupan... Mungkin sebab tu lah kita digalakkan membela haiwan peliharaan atau merenung keindahan alam...sebab nilai kehidupan akan mampu untuk membangkitkan deria kita sebenarnya...

Rasa nak gi tangkap jerk burung tu!!!!







http://emo.huhiho.com ...bukan tembak ehhh..............

2 comments:

allin said...

dj..so apa kaitan ngan xp kelas koi 2 lak..huhuhu..

Namukiawa said...

heheh..
kaitanyer ialah....urm...
Sebab burung tu santek sangat jadi terpesona dan x jadi g kelas..
:P hiuhiihii....