30.1.15

Auni Medina Sofea!!!

Alhamdulillah termakbul hasrat hati, entry kali ini entry bersama permata hati..
Tanggal 28 December 2014, lahirnya kesuma jiwa ibu Auni Medina Sofea... Sepanjang seminggu di ward...jemari tergdik-gedik nak type entry...rasa macam nak uar-uarkan kepada satu dunia... Iols dah ada baby!!!! 

Setelah 3 hari bertarung dengan kesakitan tidak terperi..akhirnya Sofea ibu lahir juga ikut 'tingkap'.. Perjuangan kita berdua tiada taranya.... Emergency caesar ikhtiar terakhir kita..tiada yang manis sakit bersalin....yang terindah ialah pabila terdengar tangisan Sofea di kuping telinga..   Allahu Akbar..

Iols akan cerita pengalaman di ward nanti...detik cemas Sofea keluar dan macam-macam.. Getirnya seminggu warded berasingan dengan baby etc... Saat pertama menyusu... Saat pertama menyentuh Sofea... Saat-saat yang takkan dilupakan..... 

Terima kasih suami tercinta...
3hari jugak la tak mandi menunggu aku di bucu ward.. Tak balik dan tak makan... Huhuu...riak kerisauan dan detik cemas yang kita lalui...suka duka kita saat merenung anak kita... Sampai sekarang pun...bila kami kenang saat pertama Sofea diusung ke NiCU..cucuk sana sini..kami menangis berdua... :') 

Sofea bakal menjadi pengikat kasih sayang ayah ibu...
Sofea akan menjadi penyeri dunia kami selamanya...
Terima kasih sayang ibu, kerana kuat untuk berjuang hidup di atas dunia...

Ayah ibu berjanji, akan memelihara dan mendidik kamu selagi haat kami dikandung badan...
Alhamdulillah.... No comments: