9.4.13

26 Tahun oh my god~

Dah tua, dah tua with no kids or husband of course...
Not married yet and still mencari cinta sejati milik illahi..

Still standing! Lolz....

Azam umur baru, taknak cakap perkara negative. Tuhan menilai doa dan hasrat hambanya, kalau kun-fayakun, maka terkabul lah segala kata-kata bahkan bisikkan tidak tersengaja... Dan saat ini, yang tinggal dalam diri, hanyalah semangat..semangat...dan semangat menempuh hari-hari muka yang makin bercahaya...

I can do it!

Study, wish me settle my masters study before 2015 please... Agar aku dapat merasa tenang, sebelum menyambung pengajian ke peringkat lain. Memang dunia, tapi kalau nak dihormati, dalam mengangkat martabat seorang muslim... tak salah meningkatkan potensi diri. Baru orang tahu, orang islam pun mampu... anak jati Balik Pulau ada seorang yang berjaya... ehem~

Business, banyak perangkaan dalam jangkauan. Doakanlah aku berjaya. seorang Dr. bakal menjadi mentor aku selepas ini insyallah jika ada rezeki. Maka..ya Tuhan, betulkanlah hasrat hati, meterailah impian diri.. Aku ingin mengubah nasib keluarga, agar tidak lagi dipandang keji dipandang hina...ingin berjasa pada tanah air tercinta... Ok sangat patriotik disitu. Amin..amin..amin...
Tabahkanlah hati ini ya Tuhan dalam menempuh hari-hari.......

Kerja, tak apalah sekadar partime-partime sahaja. Aku bersyukur, walau tidak punya kerja tetap. Walau kadang-kadang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Sekurannya aku mampu hadapi tanpa meminta dari siapa-siapa..tak susahkan ibu bapa, tak susahkan saudara.... Apa yang termampu, apa yang aku suka...aku buat redah jer...... Seronak ok jadi seorang aku. :)

Teman hidup, biar berkali-kali kecundang..namun aku akan tetap menanti seorang belahan jiwa. Biar Tuhan masih mengaburkan siapa dia, adakah yang disisi atau belum pernah aku temui.. aku berserah segala rahsia rabbul izzati. Bukan muslim lah kalau nak melawan takdir menidak ketentuan illahi....

Dia maha mengetahui, pengasih dan penyayang....

Doaku, mulai saat ini.. i'll do the the best for myself..
Akan selalu tegas dengan diri..tak main emosi.
Taknak bermain dosa hati..
Taknak merendah-rendahkan maruah diri..

Takkan ku benarkan diri ini dihina dikeji...
Atau disakiti.....

Erin@26.2013
Perpustakana Hamzah Sendut 1@USM


1 comment:

budak berhingus said...

http://femme-books.blogspot.com/2013/04/projek-pertama-rahsia.html

taknak cuba?