11.8.15

Aku tetap aku.


Ehem..tajuk ala-ala lagu kegemaran setiap kali ke karaoke. Aku ni kalau tak memoyokan diri dan mencapap tidaklah sah. Rindu blogging. Hari-hari buka blog..mulai menaip..kemudian baca balik, PADAM. Bukan maksudnya malas..tapi maksudnya terasa macam entah.... weird.

Weird bila nak cerita kisah diri. Sebab kisah diri adalah terlalu best dan indah untuk dikongsikan. Sebaik-baik isteri adalah isteri yang kedekut. So....aku sedang mempraktikkan hal yang sedemikian memandangkan diri telah menyandang 2 jawatan baru.... isteri dan seorang ibu. Dulu? Ahh...tak habis-habis dengan perkataan yang satu tu. Jum lah bawak-bawak padam segala yang berlalu....biar berbekas di hati paling dalam...biar bersarang di kotak minda paling hujung..biar dijadikan kenangan yang telah tercatat di loh mahfuz dan tersukat dek Mizan.

Lastweek si suami menegur, ...kamu, kenapa lama tak tulis blog, kadang-kadang saya buka juga nak baca tapi tak ada.... alololooooohoooo~ See....yang dok mengutuk blog itew jugew lew yang merinduiew tulisan kitew. #geli

Ok, jadi hari ni tarapapaaa!!!! Iols update huntuk yang sudi membaca. TQ!

Sofea....Menawan ibu sekarang dah berusia 7 bulan lebih, makan dah banyak alhamdulillah. Tapi BMI still menurun sebab si Menawan ibu ni panjang sungguh orangnya. Tapi takpe...asalkan Menawan sihat, ibu dah cukup bersyukur. Is not easy to be a mum....yea..not easy. Tapi...bila kita melakukan sesuatu dengan ikhlas dan kasih sayang terhadapNya. Semua yang kita dapat balik adalah indah.  :)

Okay. Setakat ini sahaja mampu aku coretkan. Terlalu banyak ayat perkataan dan nurkilan yang sungguh aku kedekut untuk meluahkan ... biar aku simpan di hati. Andai bunga..menjadi wangi. Andai racun, memakan diri... hahaa...pokok pangkal, hidup ini indah jika kita menilai keindahan dengan kanta hati bersih. Dan hidup ini juga pahit dan huduh..jika dinilai pakai kanta nafsu syaitan hati kotor.

Okbye!!!!
Si Menawan@Sofea



2 comments:

Si Aizuddin said...

Alolololo tomey tomey.

It's been a long time.

Youjie said...

OMG Si Aizuddin you still alive!!!!!!
Hahaha...

Its been along time...
true.... :')